Tuesday, November 24, 2009

:: Jejalan ::

Salam...

lama nye tak berblog..heheheh..ni penangan FB la ...mengenai entry yg pening kepala tu..aku dah ambik keputusan akan terus berkhidmat utk POS Malaysia,stelah buat solat istikarah hati ni berat dekat POS lagi..maka surat resign ditarik kembali..banyak benda dah aku pikir macam2 hal perlu dipertimbangkan..

ok..Amir sekarang dah bole angkat buntut n kedepan skit dh..alhamdulilah.susu pun dah makin banyak minum..entah la berat dkt 7 kg kot.tak timbang lagi.tinggi dh 2 kaki tak caya tgk picture bawah ni..

Amir tunduk plak..
ok berdiri tegak nk ukur..

ok la ada keja ni layan picture je la ye..hehehe



mkn chiken hunt dekat sunway piramid

ohhh besar nye mata..


mas ngn aku g makan secret recipe.ehheehe.nk mkn kek je.mas ambik aku keja terus g jj balakong..tp lapar order curry puff..mkn berdua besar kn. best kan sekali sekala bt cam ni.tq to mr johan.muaaaahhh..
akhirnya tahniah bt mas pernantian 1 thn berakhir apabila mas disahkan mengandung.insyaAllah bln 5 thn dpn amir dpt kawan baru lagi.hehehe "baby lahir 27.5.10 ye sama besday dgn mama fariza,ok.."hehehe


yummmy...sedap nye kek ni akmar...tahniah buat akmar yg akan melangsungkan perkahwinan pada 5 disember ni...maaf tak dpt g terenganu..hope kenduri awak nnt tak ujan or banjir..amin...sy dah doa kan ni..hehehe jgn lupa bwk blk doorgift ye...

Amir nak g JJ balakong pahmy dia nak makan dekat Jonny's



pepagi dh bangun nk tgk mama g keja..



hari ahad ...bangun pagi kena buli ngn mama n daddy.. pelik je amir pakai benda ni..comel plak tu..suka dia main jilat mask ni..hehehe



muka kecik leh tutup ngn muka sekali package.hehehe..



"aduh penat laa kena buli",kate amir..hehehe

ps/ esok genap 1 tahun appendix dibuang....25hb nov thn lps juga aku disah kan mengandung..2 in 1..jangan memain..alhamdulilah kuasa Allah sape sangka..kan amir tak da ape2 effect dr operation appendix..masa tu amir baru 4 minggu dlm perut.Terima Kasih Ya ALLAH..
Saturday, November 14, 2009

::Confiuse..pening...mana satu tolong!!!::


Aduh....sesapa yg baca blog aku ni..tlg laa bagi pendapat anda..huhuhh

Sekarang aku bekerja di Pos Msia Berhad berjawatan System analyst mengunakan degree yang aku ada.tugas aku adalah seorg programmer untuk SAP or ABAPER. aku akan maintain SAP system dekat Pos ni or klu ada project baru aku kena join la...buat program..dah setahun 2 bulan aku kerja kat sini alhamdulilah ok..dengar hangin ada nak pelarasan gaji plak..waaa best tu...
seronok keja kat sini dapat belajar benda baru SAP lepas tu kan dayabumi ni kan tgh2 bandaraya Kuala Lumpur...klu hari jumaat je aku panjang kaki la ..jln TAR, Sogo, KLCC heheeheh (menghabiskan duit je kan..but i'm happy..shopping seseorg duit sendiri...)

ape yang tak seronok dekat sini...emmm ape yee.....dengar kate kami yg duduk di dayabumi level 34 ni kena pindah..aduh kat mana la kami nak merempat kan...dekat sini tak da senior ABAPER so kami yang 2 org ni la junior ABAPER perlu belajar sendiri ....main belasah je laa kan...tp boss kami paham...keja susah yg kami x tau buat dia x da la paksa buat...tq boss..

Semalam dapat panggilan dari bibik kak nor.."mak su ada surat pos laju dari perkhidmatan awam..sampai.."mlm nye kak nor call ckp...dapat keje dengan kerajaan..tak silap nye kementerian kewangan kot.jawataan Penolong pegawai Teknologi maklumat F29....
aku g temuduga jawatan ni tahun lps bln 11.thn ni bln 11 br dpt panggil.uhuhuh dia dah bagi smua surat untuk medical check up smua...aku apply jawatan ni masa aku tgh duk buat last year project degree so guna diploma la apply. klu ikut aku layak utk jawatan F41. tapi klu ambik ni nnt slowly naik la kan...keja ngn kerajaan byk la benifit nye.tp Pos pun byk gak benifit nye..lg pun POS ada lah GLC company...

yang mana satu pilihan daku...!!! baca ikut intonasi lagu ..hehehhe

kemungkinan aku kerjaan dekat putrajaya..dekat la jugak nk blk umah dan ape yg aku faham mas pernah citer kerajaan ada 3 masa nk masuk keja....klu masuk awl leh la blk awal kan..sekarang ni g keja kul 7.30pg sampai umah 7.15 org 7.30 mlm.so aku ada masa 12 jam utk amir..tp kul 10 dh tido..uhuhuhu brape jam je kan...Putrajaya ada Alamanda..hehehe...pastu kena bawak kereta sendiri la g keja....sian suami ku nak hantar n ambik.sekarang 1 jalan..nnt dh jd 2 jalan :P......

kakak2 ku yg tersayang ckp buat la solat istikarah...wahaaa....mcm kena bt gak ni dh pening dh..lupa plak hari ni besday kak nor...wait for the suprise ye kak nor..jap lagi sampai kat ofice u...love u semoga panjang umur n murah rezeki dan senyum selalu....ni haa cantik kan...hehehe


suprise..makan beras..ehh nasi laa..

ohhh yee..aku kena lapor diri pada 1/12/2009. mengikut pandangan sahabat ku mak buyong.. (gelar ni susah nk dpt mas..aku suka) dia ckp tahniah fariza..bukan senang nk dapat jawatan ni.klu dia dpt pun dia ambik..coz skrang ni dia masih lagi kontrak..aku nye ni tetap..mas kate terima la...gaji pun ok.slowly ko naik la nnt..keja pun xda la susah sangat..itu bukan aku kesah...heehehe..suka tgk ko ada je update pasal keja.so kesimpulan mas suh ambik la...

tp aku ada kurang dr 1 bulan utk bt keputasan ..dengan nk bt surat letak jawatan lg...ape ye kate boss aku puan J..klu tau aku nk letak jawatan...uhuhuhuh..poning den...plz...help me!!!

:..CUTE BABY WITH CD CONTEST..:

Stick mode..entry biasa sila scroll kebawah..tq


Salam...waa lama sungguh tak update...2 giveaway dah away..tak de rezeki.meh kita cuba ni plak Amir. Contest ni ditaja oleh ibu pada twin darwishes.. dr blog stylobubble.
Dari Amir dalam perut lagi mama dah berkenan dengan CD ni. masa dalam pantang kak nor plak buat suprise bg hadiah dekat Amir CD..waa mmg benda paling di idamkan. Dengan penggunaan CD kita dapat menyumbang dalam kempen sayangi alam sekitar anda.Tambah plak CD ada banyak warna dan corak yang menarik..di samping dapat mengelak punggung baby dari kena ruam.
antara syarat untuk sertai contest ni adalah :

1. buat entry khas. boleh letak gambar sape2 je..(anak sendiri ke, anak buah ke, cucu ke...jnji jgn ank kucing etc ye...hehehe) dgn memakai CD..(mokcik baru ubah..sbb deyg salah phm ) done

2. sila copy banner di atas dan letakkn di side bar serta link kn ke blog ini. kt entry anda pn msti ada banner ni ye... done

3. masukn stylobubble dlm blog list anda... done

4. menjadi follower kami.. done

5. hanya 1 gambar utk 1 baby ..(klu 2 baby..boleh letak sorg 1 gambar..) Amir seorang je anak ku..

6. msti ada link ke http://stylobubble.blogspot.com/ tau... done

7. sila tglkn link utk entry anda itu ye (kt bhgian komen) done


ye...gambar Amir yang mama rasa cute..bersama background alam sekitar...*playmat baru beli : P lepas tau ada contest ni..blk keja je sampai umah buka seluar amir..mama snap gambar ni.heheehe..harap2 ada la rezeki..ni CD jenama kasihkusayangku...tak pe k mama qis..kita ada ini je..tp insyaAllah nak tambah CD lagi..nak try jenama lain plak..maybe next time kita beli kat mama qis plak kn..hehehe


mari kawan2 semua kita pakai CD GO.GO..GREEN....


hadiah belum tau ape...Klu CD mama qis bagi bole la Amir tambah collection CD.
Jom mama,ibu umi smua kita join CUTE BABY WITH CD CONTEST cepat..cepat

tarikh tutup contest: 14 Nov 2009
Juri-juri yang akan pilih pemenang adalah si Twins darwishes...



Tuesday, November 3, 2009

::AMir masuk 4 bulan ::

Amir 4 bulan !!!

salam..lama sungguh aku tak update....entah la tak da mood..byk nk cite.tp mas dah complain...asyik contest baby je...uhuhhuu..sori la nk update la ni.heheheh
Amir dah masuk 4 bulan.alhamduliah dah pandai menirap and sebut..ma...maaa..mamaa!!! bila menagis.Amir dah pandai sembang2 bahasa baby la ye kan je laa.heehhe sorri la susah nak sebut daddy...sian daddy... emmm nnt aku update lagi layan picture la dulu.
Raya 2009 bertema grey...
(**sedih tak da gambar 1 family dengan abah orang lain ada :(()


Open house 17 okt 2009 Bdr Tun Hussein onn
4 okt 2009 1st Aniversarry makan di Ikea

Jamuan raya Silat Cekak Hanafi Uniten 2009


Gambar kenangan Amir 46 hari bersama tokwan...


Playmat baru mama beli utk amir
Jalan-jalan ke Alamanda



Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::