Monday, January 25, 2010

Mama Vs Amir

Salam..
dah lama nak post topic ni...aleh2 huda yang post dulu..uuhhuh dh scan lama dh picture aku masa kecik...dari pandangan mata aku Amir mcm sama masa aku kecik..
tp picture aku kecik ayu sikit la..pompuan kan..heheheh Amir lelaki lain skit la...

ok layan picture ni....korang rasa cam ne ada iras aku masa kecik tak..wahauauhau mas..ko mesti ckp tak..uhuhuhu..nnt laa anak ko kuar...




Amir 6 bulan 3 minggu




Mama Amir 5 bulan



Mama vs Amir...ape pendapat korang???


lalalalalala...huda cam ne?komen...komen..




Wednesday, January 13, 2010

::Pendapat dari sahabat ::

Salam.. nak minta pendapat dari sahabat blogger smua..
mak mertu ku tak larat jaga Amir dah...dia requast untuk aku cari maid..
ape pendapat korang...tolong ye..
aku rasa aku tak mampu nak bayar yang mula2 tu..mak cik ni bukan nye keja besar mana pun.
tapi MIL cakap bayar bulan2 separuh2 la ngn dia.
ingat nak cari babysitter je.
emmm sekrang ni maid dari indon tak leh masuk..maid dari kemboja...waaa tak paham bahasa plak nnt.cam ne????
hubby cakap dia cam kurang setuju je..yelaa dia ckp.abg mana ada duit nk beli maid..uhuhuh
klu babysister tak yah bayar awl2 tu byk kan..
emmm pening pale ni.MIL ckp klu ada maid at least umah kemas bersih amir pun ada kat umah..baju kain smua siap basuh n lipat...
opss pada yang tak tau..aku tinggal skali dengan PIL ye....emmmmmmmm..
emm aku blk keja mmg la penat kekadang je la kot rajin nak masak.pastu basuh baju..tp lipat nye belum tentu la.hari sabtu ada lah hari dobi sedunia..aku basuh n lipat smua baju dan masak..sabtu mmg memenatkan la...tp aku tak kesah la..biasa la dh hari lain tak buat..pulun hari sabtu la kan.hari ahad kekadang leh la jejalan..

ye....tolong dagu ... Maid vs babysitter....!!!!
terima kasih didahului pada sape yg beri pendapat..tocei tocei..

::menan baru X1::

Yeahhh alhamdulilah syukur ada rezeki lebih skit..akhirnya setelah berangan beberapa tahun akhirnya hari isnin lepas benda yang dihajat sudah ada di tangan.Dah lama kumpul duit tp tak cukup2..hehehe

Sejak semester kedua diuniten aku pakai hp nokia butterfly beli 2nd dr Acik..ni first hp tau.pastu Abang Gee minta tukar ngn hp nokia getah oren tu hp kedua.lepas tu tolong nyah n abg yob niaga bugger dekat butterwoth bila cuti semester..dapat hp baru abg yob bagi nokia 3120 kot..lupa la.lepas tu hp tu bisu kejap beli 2nd kat nyah samsung.pastu samsung tu ngiong2 button dia..pakai hp sony erison johan nye..hp tu plak batteri longgar asyik mati je n tempat bateri dia ada yg patah..

waaa aku mmg memerlukan hp baru....anggan2 nak beli Satio..tp mahal la lebih dr bujet.hahahah...so nk beli Aino..bila survey ramai ckp kurang bagus..akhir nye aku beli sony erison Xperia 1...ehhehe..ok la dia pakai window mobile tergagap la skit nk pakai sekarang.nnt2 pandai la kot.byk benda nk belajar..so sesapa yg aku reply sms tak tau sape tu minta maaf la..aku dlm process transfer no hp korang.ada gak yang dh terdelete..wahahaha..sorry laa..





Friday, January 8, 2010

:: Amir susut 0.6kg...::


Amir dekat klinik.

7hb 1 01 pegi check up n jab Amir..bila timbang..mama terkejut mcm tak caya rasa last month dkt 7kg... siap tgk record atas meja doc..Ya Allah betul laa last month 6.9kg now..6.3 kg...salah mama ke??
doc ckp normal..baby start active byk guna energy ..1 umah plak kan dia berguling.. lepas tu kayuh basikal laju (kaki dia kayuh2 hehehe).


pinjam topi daddy la


Skarang dah start makan solid food harap nnt naik la skit berat dia kan..skrang duk angkat buntot kepala junam dekat lantai..pastu malam tgh tido nyeyak..mata tak buka tp nagis jenuh kekadang 2-3 kali jaga..

dah pandai mamam biskut baby bite bagi pegang habis satu keping kat dia.tp klu nestum n bubur mama buat..daddy bagi dia tak mau. kekadang pahmy dia bagi pun tak mau.mama bagi dia makan..kepit tangan dia haa mamam pun..ngn mama tak leh nak ngada.hahhaha ...mama kejam skit nk bagi amir sihat n membesar bagai juara.hehehe

sabtu lepas mama buat bubur nasi+ikan bilis+lobak merah..nyum2..sedap.ok mau mkn..tp bila dh frozen amir mcm nak tak nak je..huuhhu..memilih...




siap dikisar bubur amir.



dalam stroller jom jejalan.

amir gie pasar pagi tak mandi pagi.ahahah

Thursday, January 7, 2010

::Amir masuk 6 bulan::


salam,

aduhaiii maaf la lama tak update..byk keja..mcm2 ada nk tulis...bila la aku nk aktive blog ni blk entah.
pertama- Selamat Tinggal 2009...tahun yang penuh bermakna.
-->>mengandungkan amir sungguh nikmat menjadi wanita.
-->> 27/5/09 aku sudah berusia suku abad..
-->>3 july 09 amir lahir dengan sempurna alhamdulilah...
-->>23 sept 09 Abah tercinta pergi tak kembali -Al-Fatihah
-->> penghujung 2009 aku kurang sihat..sakit tekak, sakit mata, sakit perut..penutup tahun.hehe

kedua-->>010110 Selamat Datang 2009 semoga tahun ni menjadi lebih baik dari yang dulu, dipanjang kan umur, murah rezeki dan diberi kesihatan yang baik.
Arwah abah juga sudah 100 hari meninggalkan kami...

ketiga-->> 2 jan 10 selamat hari lahir buat kak nyah...dapat hadiah ayam jantan sekor dari pak chak...best...

keempat --> 3 jan 10 Alhamdulilah amir dah setgh tahun = 6 bulan.hehehe Amir dah start makan solid food..dengan itu juga mama dah ada DIPLOMA of Breastfeeding...hehehe




semoga niat mama tercapai utk bf Amir sampai dia 2tahun.insyaAllah...doa2 kan la..
selamat hari lahir untuk Nazmin...



mama tak sempat lagi masak bubur utk amir..insyaAllah sabtu ini mama buat.skrang amir mamam biskut rusk .blum check up lagi malam ni nak g.


-- amir suka main sembur2 air liur berbuih2..habis la rambut mama.
--dah start angkat buntut..klu marah lagi la menyondol kepala terangkat badan semua.
--suka gigit...
--amir dah nak sama tinggi mama bila mama bersila kat bawah..bagus la anak tinggi senang mama.hehehe
--susah tido skrang sejak demam aritu..penat la mama...
--suka nk borak n ajak org main.
--suka guling2 satu umah..terkeluar dr kawasan yg dihad kan.

Tahniah buat Sabarina, Pudin,Jep yang dah bertunang..dan tahniah buat Kak min officemate dan Masitoah yang telah bernikah...ramai yang nak kawin tahun ni..kopak la poket..dengan yang mengandung anak pertama pun ramai gak..aduh perlu buat bajet ni.
Hp lama abang bagi pun dh berikat getah..waaa sangat nk suruh beli baru...tgh survey la..
ok laa nnt sambung..insyaAllah akan rajin kan diri update.hehehe


***picture update esok.heeheh

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::