Friday, February 26, 2010

::Sel-KL-Perak-Penang-Kedah-Perlis::

CNY pegi mana cuti panjang...jalan pun panjang..hehehehe..umah kat selangor nak blk perak kena lalui Kuala Lumpur kan..betul kan..heheheh....

perjalanan bermula pada pukul 7pg 14 feb. sampai umah mak dekat pukul 1 tgh hari..siap2 mandikan Amir terus ke kenduri kamsiah..tahniah kamsiah...dapat jumpat salihin..woowww dah kurus kawan aku..perut dh ilang.. tak sempat bergambar salihin dh nak blk. dh lepas makan jumpa mishwan..rindu gila nk jumpa hang mishwan..anak pun dh setahun lebih..gegurl..hehehe tahniah mishwan bercapai cita2 jadi nurse....
ok kat perak panas amat..ptg g pasar malam je..esok pagi nak jalan jauh.



pepagi dalam kul 8.30 pg kot kami 4 buah kereta bergerak ke seberang jaya untuk transit (ambik nyah n anak2 , abg yob tak dapat cuti ..cuti kena beku..ketuk ngn tukul pun tak pecah...hahahha). terus kan perjalan ke Perlis menghadiri majlis perkahwinan Yati anak kak niza..

waa lama sungguh tak pegi perlis...last masa sek rendah kot.uhuhuuh
perlis mmg panas sungguh dekat 37 darjah celsius panas..ada satu area kami lalu tu padang rumput dia kuning..agak nye klu baling putu rokok terbakar habis kot..
sampai di Dewan sivik Arau jam 12 tgh hari...
seronok jumpa adik beradik sanak saudara jauh dekat..bukan selalu dapat bersama...berbunga hati rasa nye....



tp bila terkenang kan abah hati jadi sayu...mana abah...kekadang aku rasa ohhh abah buat ape kat umah ye..tak ikut kita ...tp mustahil abah tak ikut klu abah ada ni kan kenduri anak abang abah...rindu hati..tambah plak tgk pic ni..adik beradik abah berkumpul smua..tapi abah tak da...rasa nye klu abah ada lagi meriah ....Al-Fatihah untuk abah tersayang...

selesai bergambar dengan pengantin semua kami bergerak ke kangar pegi homestay....tukar baju..mandi solat..besar juga homestay tu..sesuai la dengan kami 4 buah kereta penuh ni.hehehe

dah lepas penat...keluar pegi mana
*
*
*
*




hehehe...dulu2 masa kecik ada la kot pegi...bole tahan gak..tp ramai orang kate cuti..beli ape je..baju skit n bantal upin ipin..anak nak ke mak dia yang sibuk nak..wahahahah pepandai la korang pikir...


malam nye igt nk kena laksa perlis..mak aiii penuh smua kedai...pegi makan seafood ada laa dekat sejam baru sampai order..penat menungu..blk homestay bebduk dah selamat tido..Alhamduliah Amir ok no problem..ni first journey Amir yang jauh tau.. ok dia tak meragam.
tapi kami adik beradik duk berborak..waa lama2 skali kan nk dpt bersama....

alhamduliah dapat buat mak gembira..dapat tgk senyum mak .... kali ni air mata mak kurang kelihatan tapi yang nampak senyum manis mak...Terima kasih smua buat mak tersenyum kembali..

pagi2 lagi mak dah bangun masak nasi lemak..sambal sotong yang aku n abg gee beli malam td..abg gee beli 1 kg aku tak tau g beli lg 1 setengah Kg..kenduri sotong laa...***cameraman mana pic nasi lemak ape laa...

lepas sarapan siap2 gerak pulang..tetapi sebulum itu kami singgah di Pekan Rabu Alor Star Kedah..johan Tanya aku..
johan: hari ni kan hari isnin, ada ke pekan rabu tu
aku: heheehehe (gelak pecah perut....hampeh nye bini gelak kat laki dia) pekan rabu ni tiap2 hari pun ada..dia cam bazar panggil pekan rabu...wakakkakaka



dapat la 2 pasang baju melayu utk Amir dan kasut capal cute sangat..hehehe ****( sape nk order leh kasi tau...nyah leh tlg beli kan..kan...heheheh)





dah siap smua mari pulang ke kamunting..penat...jugak laa.tp petang tu gie pusara abah jap dan pegi cari murtabak fav arwah abah.. waaa akhir nye sejak arwah abah tak da kami duk pegi kedai pak syed mutabak ni asyik tak da je..kali ni pakcik tu ada..aku pun blasah beli 8 keping..then
aku: lama nye pakcik tak da niaga...pakcik nak tau abah saya pakcik kenal kan..dah tak da..
p.c Syed:inalilah...
aku : dah lama kami cari pakcik igt nk bt mkn murtabak masa bt kenduri tahalil tapi asyik tak da je
p.c Syed:tak pe ambik no pakcik..tadi pun ada orang datang dia ckp abah dia pun baru meningal
aku: ohhhh yeker...
dalam kereta nak blk aku terpikir blk entah2 abg gee ada datang beli mutabak juga kot....
ckp ngn johan dia ckp...emm orang lain nye abah pun ada gak yg suka makan mutabak..
bole terima laa...



aleh2 bila sampai umah..abg gee tgh potong mutabak...emmm abah kita sama laaa ...pakcik syed...abah kami orang sama la pakcik...abg gee beli 7 keping = 15 keping dah laa tebal..
sekejap je habis jangan tak caya tak sampai 1 jam...uhuhuhuhu



hari selasa pagi..gerak ke parit buntar umah mak ngah johan...melawat mak ngah n tgk bengkel kak ieda..dapat laa pekena laksa dekat sini..hehehe..best2....

kul 3ptg kami gerak pulang..jem kejap2 sampai umah kul 8 mlm lebih kurang kot.penat..aku mmg ambik cuti rabu...saje rehat basuh kain kemas2 sana sini situ..heheheh

sampai sini je pengembaran geng kami...:P
Thursday, February 25, 2010

::First time::

waaa...ape yang first time.??? haaa sudah sekian lama mencuba...lama ke??ngeh..ngeh..ngeh
ada juga rezeki aku rupa nye klu korang ada baca entry ni, aku ada mencuba nasib untuk giveaway...
*
*
*
**
cabutan keenam
faryza


weahhhaa!!!!

masa baca entry ni kat blog mamatisya tgh on call...laaa rasa nak melompat baca enrty ni..
wohuhuu!!!!

mamaTisya pewangi LovelyScents

mamaTisya suh email nama, no fon n alamat...
mama dah email kan dah...
tapi memandangkan ahad ni mama akan join Potluck or Blogger's Famili Day 2010
jadi kami akan berjumpa disana..leh buat upacara bagi hadian n bergambar..next week mama tempek picture nye..ehehehehe..
*sebenarnya tak sabor nk dapat hadiah..

Terima kasih di ucapankan pada mamaTisya dan juga MR. Random.
Mr Raondom...u dengar i punya permintaan ye..tq..tq..


ps:/ tak siap2 lagi edit pic cuti CNY aritu...n3 dh siap.hehehe
nnt ye..

Thursday, February 11, 2010

::Baju Amir untuk daddy::

Suatu hari mama pergi ke blog mom Amie, dia buat review baju baby dr website ni
tiny thots ..baca2 menarik tetiba mama tgk ada picture ni

*
*
****


I Found Daddy's Transformer Tee
More than meets the... broken leg


Waaaa hahahahahh!!!! sangat menarik sure daddy amir suka.....so apa lagi..mama terus ke website tersebut dan oder baju ni



ni picture kat website laa...

Hari selasa city -link datang ofis...

buka tgk ada ni
*
*
***


cantik kan paper beg dia...ape di dalam hehehehe
*
*
***



traaa!!!! mama ambik saiz 6-12 months

tapi selalu beli saiz ni ok.tp baju ni nampak besar plak tak pe tahan lama kan...heheeheh
hapi...send pic baju ni kat daddy..punya gelak laa dia...uhuhhuu..

hari tu beli baju bumble bee.. ni optimus prime



cantik tak rambut amir...heheheh mama buat..tinggi kan..rambut dah panjang..kepala cepat peluh..nk kena g potong skit laa.mama rasa.


Thursday, February 4, 2010

::MamaTisya LovelyScents Giveaway::



Giveaway ini bermula 4 - 26 February 2010
last entry @9.30AM

Jom kawan2 kita join Mama Tisya Giveaway...lama dah mama tak join giveaway ni..
saje nk tgk rezeki...mana tau ada rezeki ...suka wangian2 ni..

tak susah pun nk join... klik sini MamaTisya LovelyScents Giveaway

ps: Mr.Random sila pilih nama saya

Wednesday, February 3, 2010

::Amir masuk 7 bulan::

alhamdulilah hari ini amir dah 7 bulan..Husna plak 10 bulan..
cepat masa berlalu.... tadi pagi tak sempat snap picture amir .esok mama upload.
ok ni picture amir g jalan...ke IKEA>kenduri nilai>jusco>midvally > and new mat n piano.hehehe layan...zazzzz!!!!


Location Ikea: best betul dapat bola...mama beli color merah daddy cakap liverpool



Loc Ikea: mana topi kita nk pakai masa besday..yang jangut amir tak mau..yg ada lilin la tak yah tiup lilin dh kan..hehehe


Loc Ikea: dalam kerusi yang leh pusing2 tu menarik.


Loc Mid vally: gamuk nak tido..saje letak dalam buai,bukan dia nk tido..leh gelak2 la plak..last mama dodoi gak br tido..uhuhuh so mmg tak yah pakai buai kan



Pin..pin... testing kereta daddy..



Loc Jusco Maluri: yeeaaa ninonino!!!! nk g masuk jungle plak...


Location Nilai : Semua aunty n uncle suka amir...hehehe


Sangkat excited bila mama n daddy pasang mat abc...dia pun sibuk


waaa best colorful


suka sangkat ketuk2..bagi dia piono..ngn kaki pun dia leh ketuk aduhai tak sakit ke..


Sape perasan dia tengah buat ape??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Yeeeaaa!!! amir berjaya isap ibu jari kaki ..ohhh no!!!
ikut orang putih kate nye one of their milestone isap ibu jari la..isap ibu jari kaki la..
tapi ikut org sawa matang(org melayu laa) mau adik !!! ohhh relax dulu tgu amir 2 tahun ye sayang..



Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::