Friday, July 23, 2010

::CUCI The Musical ::

Salam...apekah penyakit malas..uhuhhuhu byk benda nk update tp bila penyakit malas datang menyerang waaa!!!! benci...

kembali kepada topic asal...



apa yang ada dalam sampul ini..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



2 tiket Theater


kasi zoom in skit...



Cuci The Musical.....
1 aug 2010
3.ptg


Sejak Amir lahir mama n daddy tak pernah tgk wayang ...lama tu kan dekat 1 thn 1 bulan laa kan... last tgk wayang transfomer 2 , seminggu seblum Amir lahir...tu sbb Amir jd transfomer pusing ke paha kepala dia..uhuhkkkhukkuhkk dh la kena kuar kot tingkap bukan pintu walaupun keturunan PINTO..ahhaah ada kena mengena ke? bwekkk!!!!!

Memandangkan syarat2 Theater tak leh bawak masuk kanak2, maka mama n daddy akan dating berdua hari itu...lalalalalala.... sori amir...amir dah big boy kan...amir duk umah ngn Pahmy n atuk ok....heheehhe kasi laa chance mama dating ngn daddy plak...
****tp hati mama tetap ada sayu tinggal amir..sbb mama tinggal amir gie keja je..gie jalan mana semua mama hangkut...


Ni jugak ada lah Theater pertama mama akan menonton hati berbunga2 gak la... sblum ni teringin nk tgk Puteri Gunung ledang..tp tak sempat tiket hbs yang ada mahal2 je...
ni cam ne mama dpt tiket ni ?????? shhhhhsss!!! mama dapat dr ofis laaa..ehhehehehe

Afdlin shuaki ada buat contest Cuci bersama Pos Msia... so sebagai pekerja pos msia ada laa skit tiket dia bagi kat kami... dpt email , sapa nk kena cepat 10 tiket je.. saje cuba nasib reply nak 2 tiket..terus confirm ...waaaa best...ape lagi pucuk di cipta kan..hahahah
terus call daddy kita gie nak...daddy mmg minat citer cuci laju je dia ckp ok....
syok nye.....
so nnt after 1 aug 2010 mama komen cam ne theater tu best ke tak ok....

ps: nak upload pic amir aqiqah tp ada yg hilang plak nnt ye...mama upload sebelum semasa dan selepas.......

daaaaaaaaaaaaaaaa......




Monday, July 5, 2010

::Majlis Akikah dan hari Lahir Amir::

Salam....alhamdulilah semua berjalan dengan lancar.
Terima kasih pada adik beradik dan sedara mara smua serta sahabat dan jiran yang datang bagi memeriahkan majlis...

Terima kasih pada yang bagi amir an pau dan hadiah..best sangat..

ok layan picture 4 ni dulu ye.heheheh



hand made by mama amir...sape ye..heheheh



sama tak baju daddy n amir?heheh




geram je amir tgk kek..



dah bole jalan..yeahhh.!!!!



Sunday, July 4, 2010

::Jemputan Majlis Aqiqah & Hari Lahir Amir (add map)::

Salam....... mama dengan ini ingin menjemput semua blogger dan rakan2 semua ke Majlis Aqiqah & Hari Lahir Amir . Sesapa yang terbaca entry ini dengan secara automatic nye mama menjemput anda hadir...



*bole click untuk besar image




*bole click untuk besar image


*bole click untuk besar image


Besday amir 3 july 2010 tapi mama buat 4 july 2010......ahad kan semua cuti leh la datang kan...
Map nye nnt mama upload tak siap lagi daddy tgh bt.hehehe...sesapa yang free leh la dtg sms or call no kat dalam kad tu ye...... mama buat simple2 je..tak pandai sgt..heheehe tak da tema pun..emmm guna tema 1 Malaysia bole.hehehehe

ok...di harap ada yang sudi hadir untuk memeriahkan majlis... tq.....



Thursday, July 1, 2010

::Adik 16 weeks::

Salam.....

kejap je masa berlalu adik dah 16 minggu bersamaan 4 bulan...
Amir plak sabtu ni setahun..... tetiba mama rasa pilu terkenangkan kisah lahirkan amir dulu...
mmg tak rasa sakit bersalin tp sakit operate.. masa tau amir ada dalam perut mama operate..
buang apendik bila lahir amir lahir ke paha kiri, contraction 5 min tp mama tak rasa ape2 pun.



entah macam mana plak pengalaman nk lahir kan adik nanti..
so far alhamdulilah..tak ambik package morning seekness macam amir dulu.
muntah ada gak tp kekadang la..makan je kurang selera dan kurang nk mkn nasi.

baru ni g check up adik bawak amir..entah dia paham ke tidak tak tau la.masa scan daddy tunjuk scrin pic adik dekat amir.. senyum je dia.ehhehe...
adik sihat.. membesar ngn sihat, active kaki tangan smua merewang2....
uri n air ketuban ok... tp mama agak risau..bila doc ckp kat atas ni u punya fibroid .
mama tny smua org ada ke...tak la stgh2 org ada.tp bila perut makin besar nnt dia hilang, dan kes mcm org tak sedar yg dia ada fibroid.. satu hari mama bt research pasal tu.. ada yg jenis bahaya ada yang tidak.. minta pada yg Kuasa agar mama sihat dan benda tu terus ilang..

Alhamdulilah mama dapat jalan kan amanah kaknor menjaga anak2 dia semasa dia ke umrah last 2 week.. tp tuhan tu nk menguji aku... Arisya anak kaknor yang last blk lewat, siap dh naik kereta org tak dikenali..aduhai nk luruh jantung ni... nasib baik la tak da ape2...
berat amanah org ni...syukur dpt jalani dgn baik..

Amir dah bole jalan masa duduk rumah kak nor.. tp blk umah pahmy malas plak..agak nye nk sesuai kan diri ngn tempat tu plak kot.
Hari ni khamis....hari yang sama tahun lepas ptg ni mama g az zahrah ke warder...esok mlm nye amir lahir...



Sabtu ni amir satu tahun...
semoga anak mama membesar dengan sihat..menjadi anak yang berguna..
mama n daddy sayang amir...muaahhhhhhhhhhh.........



Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::