Wednesday, August 18, 2010

::Amir 13 bulan adik 5 bulan::

Salam.. uihh br anak nk masuk 2 klu update kena 2 skali. klu 6 cam ne..panjang laa entry ni.hehehehe



lokasi : JJ Balakong

sementara tunggu makanan sampai.

Amir :
1) dah pandai jalan n lari. kekadang tak mo org pegang tangan sorok letak tepi.
2) gigi dah 6 batang.. 2 harilps tak sihat agak nye nk tumbuh gigi lagi kot..mlm nye tido tak selesa sian amir.. sian mama gak.huhuhu
3) hobi amir suka main tayar. segala benda yang ada tayar dia akan pusing tayar tu. aritu siap tebalik kan basikal kecik org punya plak tu pastu dia pusing tayar. klu dlm kereta entah borak ape pasal tayar.
4) dh banyak mulut dh.. bird, baaaakk.. taaadaaa.. adaaa.. maaamaaa.. baang..(daddy)hahaha pah (pahmy, opah) borak bahasa German . ye kan je laa
5) sangat suka berjalan.. tak sah tak jln 1 hari.
6) pandai bye bye.. pandai joget.heheheh
7) amir dah stop nyoyot mama nye bb hampir 4 minggu.
tp smlm dia sibuk tarik tangan mama suruh buka baju..rindu kot.. time tak sihat nk nyoyot.. sedih mama tgk tp mama kuat kan hati gak.. nyanyi2 sampai dia tido.
mama tgh ajar amir kenal mata , hidung dan mulut.


Adek 23 minggu.
1) alhamdulilah perut dh makin besar maka nye adek pun dh makin besar.
2) active gak cam amir. tp active time mama tido kekadang tp mama tido tak sedar diri .. daddy yang rasa adek gerak.hehehe
3) last check up adik melintang... adek cepat2 pusing ye.. turun kepala kebawah.. mama awk ni kecik je..
4) adek malu nk tunjuk jantina dia sorok.. tak cam amir dulu 20 minggu dh nampak terang2.heheh
5) ramai duk teka girl.. kata2 bagai kan 1 doa..insyaAllah... mama harap adek sihat sempurna smua nye...membesar bagai daddy (johan) heheheh
6) berat mama tak naik tp perkembangan adek ok. lambat 1 minggu je dr due. tak cam amir dulu cepat 2 minggu dr due.berat naik mendadak.oohhho..alhamdulilah.
emmm mama cam blur skit nk sedia ape utk adek..smua brg amir adek leh pakai lagi.hehehe
tak pe tunggu 7 bln nnt br pikir..

Thursday, August 12, 2010

::Tahlil Arwah Abah dan tok teh::

Salam, jumaat lepas aku balik kampung..
gila tak ingat jem ptg jumaat tu dlm kl. konon nk keluar ofis awal... ape guna kuar awl klu drive aka suami tercinta tak sampai. dr kul 5.30 ptg sampai 7.40 ptg br aku naik kereta perghhh ape hal.. smua org pun nk blk kg kaa? aku rasa sbb hari tu start sogo member sale, Pc fair KLCC, mana2 tempat tgh ada mega sale laa bagai.semua org berebut nk ambik peluang last week before puasa nk shopping agak nye dan blk kg. tu yg sesak gila kl. benci sungguh laa..

pastu kita org break dkt jejantas sg buluh makan buger king.gerak tido kat tapah then terus ke kamunting sampai umah mak kul 1.30pg.perghhhh dh macam raya plak..

aduhhh diam tak diam bln dpn ikut bln islam 4 syawal dah 1 tahun abah tinggal kan kami.....sayu rasa bila sambut puasa.tambah sayu pada mak yg selalu nye berpuasa dan bersahur ngn abah bersama. alhamdulilah tahun ni acik duduk ngn mak ada gak la mak teman. tq acik.
haaa ada sesapa tgk rancangan Dari Masjid Ke Masjid tv3 ep 1. ada tunjuk masjid asam kumbang perak, belakang tu ada kubur dekat situ laa semadinya jasad ayahanda tercinta kami.
aku siap record dlm astro max tp tak tau cam ne nk transfer.huhuhu sayu hati.. mmg kubur kat sini cantik pernah menang kubur tercantik dlm perak.. sejuk hati dtg sini tak da rasa takut. mcm taman. malam2 pun ada org dtg kat sini.dekat pintu masuk kubur ni ada 1 post box kaler merah.. emm terpikir2 kami ape guna post box tu.. nk hantar surat ke? leh gak dekat sini kubur ada no ala2 banglo underground.kat sini gak la aku akan tinggal suatu hari nnt kan. suatu hari nyah tanya kat pakcik yg ada kat area situ. post box tu utk ape.. "aduh nak oiii..nk baca surat pun tak bole lagi kan sms.. paham2 laa post box tu utk ape.. pada sape2 yg ziarah kubur ni nk sedekah masuk la dlm post box tu". heeheheh hambik ko.. pakcik2 yang uruskan kubur ni adalah bekas askar dulu diorg ni keja suka rela utk masjid dan kubur kat situ. sejak aku tau post box tu utk ape tak pernah aku lupa bayar tol.hehehe

ok la jom layan pic dr D90 nikon abg yob sekitar kenduri. suka sgt bila aku nk ada 1 camera cam ni haa..uhuhu




Antara sahabat suara arwah abah.. terima kasih ye pakcik2


sebahagian tetamu wanita.
tp dlm pic ni semua nk mak sedara aku.


Makanan time... kuih bakar bijan tu
all the way from Primaya mummy johan bt.tq ye


Malam ni kami anak beranak bergaya ngn jubah dari mekah
johan pakai arwah abah bagi dulu,aku pakai mak bg masa g mekah,
amir pakai opah bagi masa g umrah baru ni.cantikkkk kan..heheh


i like this pic. nice capture Dina.. dah power jd cameragirl..heheh
leh bt bisnes ini macam..


Sweet je.. ni abg yob capture rasa nye

aduh amir pandai senyum depan camera hp je..

dh besar anak mama hensem je.. cam muka arwah abah skit2.

bulat je mata.

Cafe's Shisha Jo N Long.

tauke br pasang arang.baju hitam tu mandor tgk je..

pastu dia yang testing.

bergaya ngn botol shisha masing2.

ada pak arab mana ntah sesat jd customer diorg.hahaha


last capture before pulang ke KL

::Review CUCI the musical::

Salam.. perghhh post dah basi dah..nk gak send..wahaha

ok aku kasi 8 dari 10 bintang.. best sangat la.. terbaek....... best gak tgk teater ni dr tgk wayang kan.. live tgk diorg berlakon. asyik ketawa je tgk gelagat nabil, afdlin , awie n hanz. tp tak leh la ambik picture masa tgk teater kan. lama gak start kul 3ptg habis kul 6.30ptg.

ok layan picture laa ye...


sebelum masuk panggung.**psst nape perut slim ni..heheh


ala2 vip hehehehe

Screen duduk 6 set dpn dr pentas.huuhhu


lama tak dating berdua weee...


view dalam pangung.. cantik kan.. kate tak pernah masuk huhu

sesi bergambar dan bersign ekekkeek





Cam adik ngn abang tak..ehheeh ini agak ni rupa laki ku klu dia
tembam..comel sangggggat!!


Awie hensem n cute je baling2 kain..hahaha skali nyanyi rock
terkeluar anak tekak..hehehe i loke u..


bang bil tak pe jangan bangaaangg sudah.hahaah
bang bil air, bil elektrik..kahahakakah terbaek laa lu nabil.


Cantik nye vee kan.. suara jack aritu nyanyi mmg mantap.

ni slim... kasi posing lain skit.
*
*
*
*
*

haa perut ku dah boyut laa..ekkekeke

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::