Saturday, October 30, 2010

::Warehouse sale My Dear::

Salam...

Baru balik dari check up adik... nnt mama bt entry pasal adek.
ni nk citer pasal tajuk kat atas.... ada sesapa2 pegi? kasi skit info kali ni cam ne?
mama nak gie tapi daddy keja enrah laa tgk nnt2 cam ne..

Products Offered

High Chair

Bouncer

Stroller

Walker

Carseat

and more

Terms

Cash and Credit Cards

Time: 9am – 7pm

Location (Tel: 603 8060 0093/95)

34 Jalan Meranti Jaya 10

Meranti Jaya Industrial Park

47120 Puchong

Selangor Darul Ehsan Malaysia

info from:here





dulu gie pun ngn mas. mmg habis byk gak la... high chair dlm pic kat atas ni amir dah ada.,kereta push car n control n buai mainan.





klu gie kali ni nk tgk bouncer n get je...
jom laa daddy kita gie tgk2 dulu.hehehe....

sape nk tgk2 dulu barang dia leh gi website MY dear selalu nye ape ada dlm ni ada kat warehouse.
mama berkenan yg ni


Baby Bouncer 19021 RM 239.90
Rocking bouncer with vibrator, music, overhead toys and rocking stopper.
klu tinggal rm 100++ leh la beli.hehehe


selalu nye price dia ada laa diskaun 50 - 70 % berbaloi laa hehehe
barang dia mmg ok.ape2 leh gie blk kat dia nye warehouse.

Mas... ko gie tak???tak ajak aku pun...ohhohoho

Friday, October 29, 2010

::Apa kabar adek::

salam,

Adek sihat je dalam perut mama. hehehe cam ni esok mama nak gie check up dekat Az-zahrah.
emm dah 34 minggu dah. aduhai kejapnye masa berlalu. ape kabar la anak mama dekat dalam sana.esok nak bawak amir sekali biar dia tgk masa scan adek nnt.

ohh yaa entah dah berapa orang cakap mama ni tunggu hari ke..besarnye perut... dah jatuh ni ... ishhk3 due bln 12 laa... dh lali dah malas nak layan. tapi ada la gak kedang rasa sengal2 dekat bawah tu..
pastu sabtu lepas mama kena alarm false. mcm ni ye rasa nye. aduhai macam2 gaya kejap sandar kejap meniarap nk kasi hilang rasa sakit tu. pastu rasa nk nagis skit je la...huhuhu
then rasa perut tu mcm tgh nak mengecut.. seriuse ckp.. masa mengandung amir tak pernah rasa cam ni tau. tak da alarm false... ni laa mcm2 rasa ada.. tp tuhan maha adil mama tak da la alah teruk cam amir masa awl2.cuma bila dh hujung ni je .. kerap jaga malam. tak leh tido laa..
tetiba sakit perut... uhssss.. walaupun sakit mlm tu dekat 2 jam laa rasanye. tapi mama tak kejut daddy pun. selagi bole tahan ..tahan je sendiri. bila pagi mama bgtau daddy dia ckp tu alarm false la tu.
pastu bila bgtau kekadang jaga malam. tak pun perut keras sampai muka jd mcm pelik, daddy tny dulu cam ni ke...rasa nye tak...mmg tak pun.huhuhuhu..
entah laa mungkin kali ni terlebih aktif kot.

harap2 tak da ape2 laa checkp up esok, biar semua baik2 belaka.amin.....

alaaa br nk mengarang dh bunyi plak 'balik...balik'..

nnt mama update ape kate doc.

ok bye...
Thursday, October 28, 2010

:: 1st ME and 4th BE from Nuffnang::

Salam...

Alhamdulilah.... berhasil juga mama belajar 2- 3 hari dari tutorial kak anje,
opsss jangan salah faham... memang nk bt n3 ni 3 hari lepas tapi tetiba ada keja pulak.. hari kak anje buat entry terharu sbb ada yg belajar nuff berjaya cam sy.
selalu juga melawat mama rifqy..alaaa sejak banyak join contest ni byk merayap byk ilmu laa gak dpt.. tq..tq...

tak percaya dh dpt 1 ME tak da la byk sgt... ohhh yee mama rifqy ada tny pasal beli dpt ME kan..
emmm lps je campaign BE IT center tu habis 2 -3 hari terus kita dpt ME yg kita kumpul.tak da la lama sangat rasa nye. sbb sy pun baru 2- 3 minggu ni dpt BE ni.hahahah saya budak baru belajar juga.. cikgu sy kak anje juga.ekekekke


ok ni mama nye ME....





dan ni plak update BE baru .....lalalaala

alamak...amir dh sampai.. hari ni amir ambik mama dr ofis... bye

Wednesday, October 27, 2010

::Nasi lemak 50 sen ::

salam....

Terbaca entry kak anje tentang nasi lemak, kak anje review citer "Cuti-cuti Cinta"
yang ada diolog "Farid Kamil kate nasi lemak 50 sen kepada nora danish ".

sape kate tak da nasi lemak 50 sen dah sekarang ni..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ni haa kak anje bukti nye...

mari kita tgk ape isi dlm nye..



Hari ni satu ofis dapat nasi lemak 50 sen seorang 2 bungkus.... saje lama2 tak belanja sarapan pagi..hehehehhe

Sedap nasi lemak ni mmg kena mkn 2 bungkus baru pun. lengkap tau..sambal bilis, kacang, timun n telur.... sape nak cari... sila ke Bandar Tun Hussein Onn, Cheras.
hehehehe
sekian... cepat2 siap kan keja...



::Selamat Hari Lahir Johan Pinto::




SELAMAT HARI LAHIR
BUAT SUAMI TERCINTA.
Moga dengan meningkat nye usia abang,
abang akan bertambah matang agar dapat membimbing saya dan anak-anak.
semoga dimurahkan rezeki kita sekeluarga,
semoga dipanjangkan usia agar dapat melihat anak-anak membesar.
Amin....

muaahhhhh...dari isterimu...

sayang daddy dari amir dan adek.

ps: kita angan2 dulu pakai pic tu.. hehehe.. pepaham laa kan... wink!!!!




Tuesday, October 26, 2010

::Project Watermark::

salam...

Aduhai.. semalam tak sempat update...
ni pun cam tak siap lagi. tapi nak minta pendapat kawan2...
kasi comment skit watermark kat bawah.. ok tak?
color...wording k ape2 aje..


ni laa hasil tangan ku...



ni contoh yg dh lekat...

ada lagi nak edit wording dia
tapi ada keja urgent!!!
nnt kita sambung..

chow.....

Monday, October 25, 2010

::Mencari mood dan project watermark::

Salam...

Aduhaii... orang tua2 cakap.. pagi tak elok muka masam rezeki tak masuk nnt.. mmg pun betul gaji belum masuk dh kering kontang ni.uhhuhu

nape ntah mood kelaut.......hilang entah kemana tercicir. rasa nk tido je depan pc ni.

Project Watermark.... memula nk tempah dekat blog ni. emmmm
tapi bila tny johan dia ckp try la bt sendiri dulu. huhuhu maka itu aku pun dh try bt sendiri.. skit lagi kot nk siap ntah laa cantik ke tidak ... tunggu je laa ptg ni or esok br siap aku upload.
sabtu lepas aku kena false alarm labor , huhuuh dulu tak pun rasa.. nnt aku citer....next n3 laa..

Rasa nk tido laaa.... mcm mkn ubat selesema je.. aduhai.. ok chow.....

Friday, October 22, 2010

::Chiangmai trip Tupperware Daddy aje pergi ::

Salam...

Rasa nye ada salah paham kot bagi yang dh baca entry ni ::Chiangmai trip >> mama sedih ::
ok cam ni.. Mama mmg dpt pergi FREE ngn daddy ke chiangmai. tp bila dh tau mengandung,
mmg dh lama tarikdiri tapi. daddy kena pergi gak.
ni kira nye dh kali ke 3 mama tarik diri:
1 tahun 2008 Vietnam dh dekat nak kawin.. parent tak bagi pergi.
2 tahun 2009 Bali dh dkt due amir nak lahir
3 tahun 2010 Chaingmai mama dah 37 minggu tunggu hari je..

dengan perut mama yg org kate jatuh sgt dan besor sampai ada kat 5 org yg kate " adik ni mengandung kembar ke?".huhuhu adakah pihak syarikat kapal terbang nk bagi mama naik kapal terbang dia? hohoho jawapan nye sudah pasti TIDAK!!!

Actually mama tak sedih pun tak dapat ikut trip tu....
tapi sedih sbb daddy pergi chiangmai masa mama dh sarat mengandung adek...
ape bole buat kan... doa je laaa....
smlm pun mama ada tanya daddy,

mama: agak2 sempat ke mama bersalin bulan 12 ye?
daddy : ape2 pun biar daddy balik dr chaingmai dulu baru adek kuar ye....
daddy : klu 21 hb tu tetiba mama pecah air ketuban... bye..bye chiangmai.. daddy tak nak gie.
mama : tak pe laa daddy gie je la...(dlm hati ada sedih)

malam tadi dh tido tapi kul 1 pg bangun solat isyak... lps tu tak leh tido... duk terpikir je..
sape laa nk teman mama dlm labour room (cita2 nk bersalin normal ) or dlm OT...
klu masa tu daddy tak da.....

tapi pagi ni...mama rasa malas laa nk pikir.. insyaAllah adek lahir bln 12 kot kan adek...

sejarah anak pertama:
amir punya EDD 3 ogos 2009, tapi setiap kali scan amir cepat 2 minggu.. masa bersalin tu ikut EDD amir 36 minggu. tapi klu scan 38 minggu....

Adek :
EDD 12.12.2010 dan setiap kali scan adek lambat 1 minggu ...last scan aritu doc Noraini kate due sama dengan ur EDD 12.12.2010..... hari ini adek 33 minggu. 38 minggu jatuh pada 26 nov 2010. emmm daddy dah balik masa tu... relax laa..ehehehhe

memandangkan selasa lepas mama dtg keja driver dlm berkeadaan yg sangat tidak selesa
::MyVi SE hitam gerak sendiri :: , mmg mama tak nk driver dh.huhuhu.. so sape nk hantar mama keja masa daddy tak da ye??? angkat tangan!!!! heeheh
cuti...emmm cuti ada 5 hari je lagi.... pikir2...

emmm ape nk pesan kat daddy gie chaingmai ye??? lalalalalalalla nk sedapkan hati bwekk!!!

pic: dari pak cik Google ...
cantik2 plak awek kat sana..ohhhoho

Thursday, October 21, 2010

::Chiangmai trip >> mama sedih ::


Salam...

Agak busy pagi ini dari pagi lagi.... dengan orang nak beli holder id.alhamdulilah rezeki.
keja pun hari ini juga functional nk update...
sekian lama berminggu mama tanya daddy pasal chiangmai trip tupperware yang daddy kena attend akhirnye ....
arini terjawab sudah.. daddy akan pergi lepas raya haji....
21hb to 24hb nov 2010.
Edd mama 12.12.2010..... agak2 sempat tak mama bersalin bulan 12 ye??
emmmmmm
daddy : berat hati abang....



pic : from pakcik Google.


::Contest Teka Harga Cermin::



Jom kita buat tekaan click sini

Tekaan pertama 21 hb oct 2010

RM 159.90


Tekaan Kedua 22 hb oct 2010

RM 179.90

Tekaan Ketiga 23 hb oct 2010

RM 145.50

Due : 23/10/10 (jam 23:10)

RESULT :
Ahad (24/10/2010)


Wednesday, October 20, 2010

::PAPA & BABY CONTEST ! !::

contest lagi...hehehe kali ni ngn daddy plak. ok....


sape nk join bole click pic or sini




Nama Papa : Johan Pinto
Nama Baby : Amir Adlan Pinto

Umur Baby: 1 tahun 3 bulan



Tarikh Tutup :
14 November 2010





Tuesday, October 19, 2010

::MyVi SE hitam gerak sendiri ::

salam...

Tajuk cam seram je kan..huhuhu
teringat masa belajar kat uniten dulu pernah bawak kereta abang gee wira... pastu ada budak lelaki ni nama dia Bala.. tetiba je kat kelas dia ckp.. " weii korang nk tau tak dalam uniten ada kereta wira gerak sendiri"... memula aku cam tak perasaan.. dh diulang byk kali br aku paham dia perli aku laaa... mana tak nye klu ikut dari belakang wira tu tak nampak kepala pemandu. sbb tu diorng ckp kereta wira jalan sendiri... yelaaa magic jgn dengki laa ngn aku... tau la aku ni pendek. so bila driver tak nampak laa kepala dr belakang. senggal nye Bala..

Teringat kisah tu pagi ni... hari ini johan ada training tupperware, so aku kena driver sendiri ke tempat keja. rasa2 dulu masa mangandung amir bila perut dh besar tak pernah kot driver sendiri.tak da masalah bagi aku nak driver sbb aku lama tak drive dh biasa dh. pagi tadi mummy ada suh bawak kereta altis auto senang skit.. tp tak berani laaa kereta pak mertua...
memula masuk kereta dh berlangar perut ngn stereng kereta.. try adjust.. kaki plak sat gie tak sampai.. pastu try adjust sandar kan kerusi.. emmm ok.. maksimum panjang tangan diperlukan utk drive hari ini dan maksimum kaki kiri diperlukan utk jijak clash. hoohoho
sian adek asyik kena langar ngn stereng.. bila mengeras laaa.. mama dh pesankan hari ini kita drive kereta kena behave... nasib baik adek tak keras teruk2.wahahahah
bila dh sandar dgn maksimum mesti laa kepala aku akan turun kebawah lagi.. tu laa teringat diolag Bala masa belajar kat uniten dulu.
ni lain skit laa sbb johan nye kereta MyVi SE hitam... bergerak sendiri menuju ke KL dari BTHO. ohhohoo.... macam ne laa blk nnt..... alhamdulilah sampai ngn selamat. blum kul 8 pagi dh sampai ofis.. syok sungguh...hehehe


macam ni laa adek dlm perut mama sekang.. sori ye adek.. nnt kita suh daddy tukar seteng bagi kecik skit tak da la langar adek kan.ekkekeke




Monday, October 18, 2010

::Nuffnang BE ::

salam...

Alhamdulilah.... Nuffnang aku dah ada BE (Buffer Earning)...hehehehe




Walaupun tak pernah lagi dapat cash out mcm blog org lain.. nape aku gembira sgt..:P
terima kasih pada kak anje ♥ KaU tErCiPtA uNtUkKu ♥ yang banyak share pasal nuffnang.. setelah beberapa hari belajar tutorial kat blog kak anje... minggu ni blog makcik dh ada BE...
yeahhhhaaaa!!!!!

Orang lain dh dpt banyak dh aku br dpt satu BE dh kecohkan.. biar laa sape nk kate ape... ada aku kesah....... emmm nnt nk tambah2 lagi dekat biodata tu mcm tak cukup lagi tu....

ok.. end....

Thursday, October 14, 2010

::Alahan kepada protein susu lembu (APSL) ::

salam..

Rasa terpanggil untuk berkongsi ngn rakan2 tentang APSL.
Sabtu lepas saya ada buat status di Facebook :




ada kawan yang bagi message pada saya untuk ingatkan saya bawaha soya tidak elok untuk anak lelaki kata nye. raya lepas saya ada ke rumah kawan pun berkata begitu kate nye dalam soya ada hormon estrogen. saya rasa terpanggil untuk membuat research dan berkongsi ngn kawan. kepada sahabat saya yang bagi msg terima kasih....


memula kita tgk kenapa baby alah pada protein susu lembu...


Susu ibu: ada lah susu terbaik antara semua susu2 didunia... itu tidak dapat dipertikaikan lagi.
tapi atas sebab2 tertentu ibu tak dapat meneruskan menyusu terpaksa pasrah dah mencuba susu formula...

Susu formula:kita akan mula memberi susu formula dr susu lembu pada anak2 kita kerana mempunyai kandungan protein yang lengkap. tapi apakan daya macam anak saya Amir tidak dapat menerima susu lembu. pertama kali bagi dia minum habis 4 oz lepas 45 min dia muntah , mata merah dan bengkak2... muntah yang kena pada kulit menyebabkan amir bengak2 satu badan. cepat2 saya mandi kan... mmg dia tak selesa sangat.. menangis tak berhenti.. masa tu susu badan masih ada tapi tak begitu banyak. alhamdulilah dia tertido lama juga baru slow2 hilang bengak2.. mmg bertakung juga air mata lihat anak kecil sakit begitu.. masa itu umur amir 9 bulan. saya mendapatkan nasihat dari doctor... supaya mencuba susu soya isomil... tak ramai baby yang APSL mungkin pada umur 3 tahun sistem imunisasi badan akan kuat dh bole terima susu lembu.
Apabila amir berusia 1 tahun saya cuba lagi bagi sampel2 susu fm berasaskan susu lembu... tp masih sama.. mulut mula bengkak. mata mula gatal... nagis muntah...ushhhhh
skrang dh 1 thn 3 bln saya cuba lagi... sbb dia bole plak makan cheese dh banyak makanan dia mkn ok.. so sy cuba lagi.. masih sama , selasa lepas daddy beli biskut cheese mula mulut bintat merah n garu2 mata... aduhhhh.....ai....

Peringkat pertama, reaksi APSL segera, iaitu alahan muncul secara tiba-tiba selepas 45 minit meminum susu.

Antara gejalanya termasuk kolik, cirit-birit, muntah-muntah, ruam, ekzema, sesak nafas atau bersin.
Reaksi di peringkat yang kedua muncul antara 45 minit hingga 20 jam setelah meminum susu lembu, yang mana antara gejalanya ialah muntah dan cirit birit.

Manakala reaksi lambat pula ialah gejala alahan muncul 24 jam selepas meminum susu seperti cirit-birit, ekzema, sesak nafas dan bersin.

Alternatif terbaik untuk diberikan kepada bayi atau kanak-kanak adalah susu rumusan berasaskan soya yang telah digunakan bagi menggantikan susu lembu sejak tahun 1909 lagi.
Pada tahun 1929, rumusan berasaskan soya telah digunakan sebagai rumusan gantian bagi kanak-kanak yang menghadapi APSL.


“Namun, dari segi nilai pemakanan, susu rumusan berasaskan soya kaya dengan nutrein penting yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan yang sihat.

“Sumber protein rumusan berasaskan soya dikenali sebagai asingan protein soya. Ia merupakan protein berkualiti tinggi yang dapat membekalkan sembilan jenis asid amino yang penting bagi memenuhi keperluan tumbesaran kanak-kanak,” kata Farah Diba Khan dari Pusat Perubatan Menara Berkembar KLCC.


Soya ada hormon estrogen ????


para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya
(sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar),
namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki
dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan.
selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara,kanser ovari,kanser prostat,
serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium,
magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Tinggi kandungan natural toxin iaitu antizat yang menghalang tugas enzim mencerna makanan dalam tubuh. Dan toksin ini tak dapat dimusnahkan melalui proses memasak. Akibatnya:

* kembung perut,
* kekurangan asid amino,
* kerosakan pankreas.

disebabkan unsur antizat yang ada dalam soya. Sesetengah pengeluar hasil soya dorang basuh soya tu dengan asid dalam tangki aluminium nak pastikan antizat tu hilang.


maka nye soya yang dlm kotak tu tak elok...

kena laa buat sendiri air soya atau beli ngn orang jual kat pasar malam ke kan..

klu betul soya tak elok..... kita tak leh laa makan tempe n kicap itu pun berasaskan soya kan...

Soya ni cuma tak elok dimakan secara fresh atau mentah, apatah lagi kalau dah diproses menjadi air minuman (dari kilang pengeluar especially).tapi tempe dan kicap telah melalui proses fermentation atau bahasa melayunya, penapaian.

ini apa yang saya faham dari research saya... waAllahmualam.....

sumber : http://abimuslih.wordpress.com/2008/11/12/susu-soya-bagi-bayi-alahan-protein-susu-lembu/
http://farhanisblog.blogspot.com/2010/09/ada-sesape-yg-suka-soya-di-sini.html



Wednesday, October 13, 2010

::Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen::



Saya di tag oleh puan huda utk lucky draw ini.
mmg tgh mood GA , contest ni tambah 1 lagi luckydraw plak layan...

Lucky draw ni sempena birthday CT ..... bole lawat blog ni Naufal N Nureen
untuk syarat2 yang lain... klik sini


Saya nak Tag : kak yatie dan kak alycia

jom kita join sesama..hehehehe

Tarikh Tutup: 25 Oktober 2010
ada masa lagi meh laa join.

:: Baby Powder, Baby or ....::

Salam...

Picture ni dah lama ambik masa gie jejalan kat perlis dulu. saje buka2 blk folder picture tu teringat pic tu.. agak menarik utk di kongsi..heheheeh
ok...




baby powder ni yang selalu kita jumpa kat Malaysia kan...





tapi dekat kayu hitam sempadan siam sana nuuu...
aku jumpa ni.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



hahhaha ejaan baby tu jadi babi ye kat sana.... ishkkk3...
bukan product tu ada babi
tp nama baby tu jd babi...
nasib baik kat bawah ada tulis
baby powder...

kekekekeke.....


itu je ...sekian..


lallalalalala

::Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!::

Hai... waaa dh kembali kan diri dlm GA n Contest..uhhuh



Jom join give away ni klik kat sini or kat banner atas ni utk lebih lanjut

Meh nk cuba nasib plak.. asyik contest pic amir je kan.. kita berubah arah kepada mama nye plak.ekkekeke

Giveaway ini di taja oleh mama zakwan.

Bermula hari ini sehingga 3 nov 2010.

cepat2 banyak masa lagi.. jom join kawan2..hehehe
Tuesday, October 12, 2010

Season 5 - Cute Baby in Baju Raya

Halo haa.... dah masuk season 5 baru nak join.hohohoho season lain tak kena je pic nye.. ni je yang kena jom kita join.


Sesapa nak join bole klik banner diatas atau sini.
cepat..cepat tarikh tutup 17 October 2010 @ 11.59pm



Contest ini dianjur khas oleh blog kak suzie.com dan kak malinasiam.com

Hadiah-hadiah ditaja khas oleh blog kak Ayu aka Sidratul Muntaha & kak Anje aka mama balqis

picture anak mama yang hensem bergaya di pagi syawal 1431H

*
*
*
*




Nama : Amir Adlan Pinto bin Johan Pinto
Umur : 1 tahun 3 bulan.

Susah nk snap pic dia lengkap ngn songkok ni..huhuhuhu


Kate2 akhir..hehehehhe syarat wajib ni...

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSOR BY MALINASIAM.COM "



Monday, October 11, 2010

::Adek 31 minggu::

Salam,
Alhamdulilah adek dah berusia 31 minggu.. waahhh menari plak dia dlm perut bila mama tulis entry ni ye.

31 Weeks from baby center

Weekend lepas mama dah cari2 baju amir, bedung smua yg dh simpan untuk di basuh.. untuk adek pakai plak. semua elok dh cantik lagi. alaaa ada laa 1 thn cam tu kan baru lagi.. bau sabun pun ada.tp mama dh basuh gak lagi sabtu lepas.emm banyak rupa nye baju amir yg kecik2 leh pakai utk adek. tp mama tetap beli gak baju baru untuk adek... kira2 ada laa dekat 8 pasang dh kot... :P
1 pasang je lengkap dr topi sampai sarung kaki..untuk adek pakai keluar wad nnt.
tapi yg frust nye tuala je tak dpt lagi..semua plain je nk cari yg ada cartoon or corak2 mana nk dpt??? minggu ni misi cari kain utk bt sarung bantal plak. habis dh kot... so next week leh laa mama check list semua n pack barang untuk hospital.kira2 dh masuk minggu 33 or 34 kot.


RUNGSING!!!!


Tolong laaa.... walaupun dah buang kate2 org jauh2 mana pun mesti kekadang mama jadi rungsing...
pasal ape????

Rasa2 nye ada dh lebih dr 44 org yang berlain tny...soalan :
1) bila due>>>> 12.12
2) perut dah jatuh tu >> senyum je
3) macam tak lama je lagi tunggu hari je tu..dh jatuh sangat.

Soalan2 dia atas diajukan dari start raya lagi... tp mama bt pekak masuk kiri kuar kanan...
Pagi ni plak ... akak ni rasa nye org ke 3 kot...
Kembar ke? >>> tak laa perut je besar... abang dulu perut lagi besar..
klu kembar best nye.. hehehe.. ni pun cam penat je... :p

Pastu dr last week org ckp... muka awk penat nye... sian tgk cepat2 la bersalin..
perghhhhh ...... ku masih rela membawa perut yang boyot ini ....
dari bersalin awal.. tapi apakan daya klu dh takdir baby nk jumpa abang awal kan.
tp hari2 mama cakap ngn adek.. adek sabar dulu duduk laa main dlm perut mama kurang2 pun lagi 5 minggu maksunya 36 minggu... sbb amir pun dulu lahir 36 minggu.
Klu adek lahir sekarang adek kecik lagi... mama tak kesah.. cuma mama nk yg terbaik utk adek. biar berat adek 2.5kg ke br adek kuar. skrang adek baru 1.52 kg last week check up.
adek baik kan.. adek aktif je.. tak da masalah sangat pun. mama masih kuat..
biar laa ape org nak ckp ye adek...
Hari ni mama ade keja tp .. tak leh nk focus tu mama lepas perasaan kat sini.ohohohoho
Tau kat daddy, mama duk rungsing pikir pasal org ckp sure kena bebel... " diorg ke doctor , doctor ke doctor ".hohoho

mana tak nye dah 2 doctor bagi jawapan yang sama... baby u ok tak kebawah sgt la...

so positive think laa fariza oiiii.....kuat kan semangat.....
doa pada Allah dia yang akan membantu segala nye.
senyum je bila org ckp ape...
yakin baby lahir cukup umur...
alaaa perut mmg laa nampak besar air byk...
hobi kan minum air bergelan2 pastu berulang g toilet.
pastu awk tu kan pendek.. mmg laa perut nampak besar n jatuh...
dah2... jgn byk fikir.. nnt adek pun sedih... adek kan gembira je kat dlm perut tu...
Paling penting kaki saya tak bengkak or edema lagi ok. klu sy dh dekat nk bersalin kaki sy akn bengkak macam kaki gajah.



psst: tolong2 laa sape yg baca n3 ni nasihat skit kat puan fariza yang duk rungsing ni...
entah laa nk kate ape lagi kat dia...penat dh..



::Kawan Baru Mr. T ::

Salam...

rasa ingin berkongsi ngn kawan2 yang lain. tapi klu mana yang dah tau tu duk diam2 laa kan... mungkin sy baru nak update pasal Mr. T ni.
Tq to fieza dari blog dia la aku berkenalan ngn Mr. T ni.

Mr. T @ Mr. Translator yang dimaksudkan adalah website ni : http://www.stars21.com/translator/

Bagus sungguh laa... ape tak nye aku kekadang kena baca standard SAP program yang dlm coding dia ada comment dlm bahasa german.. huhuhuhu haram tak paham kan.
Pastu My english pun sgt poor... jadi dengan ada nye Mr T ni rasa akan banyak membantu aku.
ada dh try td eng to malay, german to eng.... bagus3....



Contoh : German to english click pic to enlarge.

hehehe try laa ye.. just nak kongsi info..



Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::