Tuesday, January 18, 2011

::Penghargaan Dari Huda::




Alhamadulilah.. terima kasih Puan huda atas pengharaan yang anda berikan.. cantik kan key chain kat atas tu..
nama je org perak tak pernah sampai pun pangkor.. jadi laa dpt key chain pun.. nnt nk gantung kat ofis.. dh byk koleksi key chain aku skrang.. ehh cam ne leh dpt... alaa rajin komen dkt blog huda dpt laa..kan.. heheh tgk entry ni Nak bagi penghargaan kepada mereka
ok laa kan tak menang contest dpt pengharaan pun dh suka sgt. masa tu mama dlm pantang kat bdr tun hussein onn.. daddy kate ni tak da tulis ape sampul pun hampir nk koyak.. ada key chain dlm dia.. haaa tau dh huda laa kasi tu... suka nye.. terus suh daddy snap pic.. tp masa tu tak sempat nk buat entry lagi.. ni je ada masa skit.. curi2..kekekek...

tq huda..
haaa... tq juga untuk entry ini my Bff... cantik sgt laa pic ni... aku curi letak kat sini plak...

haaa.... sangat cantik utk next gathering.. en epull selaku kita nye cameraman jgn lupa snap pic aku ngn bff bersama 4 org anak kami ok.. ko bila nk kawin..??eheheh

Huda.. aku terharu betul baca entry ko.. senyum sampai telinga..hhehee rindu sgt zaman belajar kat uniten kan...semoga persahabatan kita kekal selamanya..
mas... nnt aku bt entry utk ko.. aku cari bahan dulu ok..ekekkeke

::Si pengcapture 45555::

salam..

Haahaha.. skrang dh pengcapture 48888 dah.. aku baru nk buat entry pasal Si pengcapture 45555.
1 minggu seblum bersalin masa tu aku mc duk umah.. tp malas nk buat entry sbb otak tak berapa ok.. asyik pikir bila mau bersalin kan.. masa tu aku terima sampul yang dh hilang setem nye.. nasib baik barang nye tak hilang. Terima kasih kak yong... kak yong bagi susu Hi goat.. sedap gak laa.. cuma tawar skit.. yelaa no sugar kan..hehehe
Maaf lambat buat entry... rajin2 melawt blog kak yong nnt dia kasi hadiah..kan..heheh
Kak yong meh laa Kamunting....



Monday, January 17, 2011

::Azri 1 bulan::


Alhamudulilah.. kejap je masa berlalu...

Hari ni anak mama dah 1 bulan...dah besar.. pandai nak borak.. senyum2.. pantang panggil nama dia laju je kepala pusing.DHA banyak dlm susu mama.heheheh makin panjang.. sama muat je ngn bath tab dia.hehee
esok nak gie cucuk.. tgk dh berat laa berat dia.. tp mmg sedap je pegang ... alhamdulilah azri dh minum regular.. malam tido buat masa ni ok.. cukup time tido.. cukup time jaga mau minum la..
amir.. makin sayang adek dia.. tp bila dtg dia pun geram habis laa dia cepuk azri tu.
emmm nampak nye azri nnt lagi banyak mengalah dari amir.. uhhhu tak tau laa bila azri dh besar nanti macam mn...
Kekadang bf azri , amir cam teringin je..hehehe rindu kot.. dh 6 bln stop.







ni Azri senyum..tp tangan mama goyang la..



tgk laa sape kat dlm kelambu tu.


Teringin nk masuk dlm kelambu.. sama panjang je..
Wednesday, January 12, 2011

::Amir dapat Helooo::

Salam...

Hi anak..anak... mentang-mentang arwah tokwan keja telekom...tgk laa cucu dia bt ape...pantang dpt telefon..." helo..haa... ok... bye..bye.."

muka tak leh blah.. seriuse habis..hhuhuhuhu meh layan citer pjg tak leh... tak sempat nak taip...


tgk serious kan.. cam ada business besar je.hahahah


emmmm meh nak sorok...


mlm tu jumpa telefon putih plak....


ehhh daddy ni kacau laa nk ckp telefon pun susah...hehehe


permata hati mama n daddy...

nak ambik pic adik..tp abg nk join gak


adik azri siap tolong garukan mata abg amir yg gatal skit..

Tuesday, January 11, 2011

::Azri selamat dibotakkan::

Salam...

Alhamdulilah jumaat lepas mama n anak2 selamat sampai dikampung.
Ahad nye Azri selamat dibotak kan...

kepala kuat... goyang sana sini sampai luka laa skit... sian anak mama.. pastu kepala pun dh berkerak n ruam dh naik skit dh... sian dia..layan pic je laa ye...



sebelum botak


ngantuk laaa


bolat pale botak bolat gak mata azri


lapor laa pulak lepas mandi.. dpt gelang itam..


Thursday, January 6, 2011

::Esok balik kampung::

salam...

Aduhai... banyak cerita mama tak update..tak pe mama simpan jd pekasam dulu bole hehehe.
memula nk ucap terima kasih pada kak yong atas hadiah susu hi goat special entry akan menyusul nnt. hubby sibuk pic ada dlm hp dia. ke dua terima kasih pada huda untuk key chain yang cantik itu.. mai laa kamunting tgk Azri nnt..

Isnin lepas Amir 18 bulan atau 1 tahun 6 bulan... anak mama dah besar laa..
selasa ada follow up Azri sekali cucuk amir 18 bulan.. next cucuk tunggu darjah 1..lama lagi..heheh
Alhamdulilah... Azri sihat sepenuh nye. result urine dan blood culture semua normal , clear no bakteria.. Azri sihat bole blk kampung doctor cakap.hehehe.. adek 18 hari dah 4.3kg. walaupun muka dh nampak susut skit..tp berat maintain naik.. Alhamdulilah Azri dah pandai minum banyak .... good boy.. so kali mama pam tu dpt laa 8 or 5 oz. klu dulu 10 oz sekali pam.
peti sejuk dah penuh susu EBM Azri, mama tak risau nk pening pale buat EBM sblum keja.
Tp still kena pam gak untuk maintain kan production kan.

Yeaahhaaa... halooo org kampung... sy nk balik kg... bawak org baru.. tak sabar diorg nk jumpa Azri.. banyak kali dah tanya.. duduk kg lagi senyap laa blog mama ni ...emmm...

En nuffnang pun dah majuk habis smua BE dh jadi ME..tak da BE baru plak tu. tinggal 1 je ... sob..sob..sob... en nuff.. sy cuti bersalin laa... susah skit nk berblogging.. jgn laaa marah sy sampai tak nk bg BE...

Ok laa.. sampai sini dulu...bye...


Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::