Thursday, April 28, 2011

::Alhamdulilah Huda Selamat Bersalin::

salam..

Di maklum kan pada semua sahabat dah kawan2 blogger , bahawa MYBFF huda @ Purple Light
selamat melahirkan baby boy nye :

Jantina : lelaki
berat : 3.45kg
tarikh dan masa lahir: 28.04.2011 jam 12.33 tgh
tempat : ipoh specialist...

Alhamdulilah...
terima kasih pada semua sahabat yang mendoakan kan huda.
sesapa duk kat area ipoh leh laa gie intai2..heheeh



Wednesday, April 27, 2011

::Wordless Wednesday: CupCake 2::


cantik tak?


selamat pengantin baru udin dan shaz

tema biru hitam..
tapi sy tak pandai buat color hitam.hehehe
biru putih pun ok laa..kkekek








Monday, April 25, 2011

:: Kek Karamel ::

Salam.. aduhai lama x update...

Hari rabu tu tetiba petang kena terlibat ngn UAT tentang data archiving. sambung sampai hari khamis.. tak sempat nk bt wordless Wednesday pun . hhuhuhu..
jumaat pulak saya cuti jaga anak2 di rumah MIL ada hal kat kedai dia.

So sambil jaga anak.. sambil buat project.. bercita2 nak buat lama dah.. geram tgk org lain buat cantik n sedap sangat.. maka sy cari2 la recipe kat internet buat kek karamel ni. nyum3..
ramai bg testi yang sama.. mengunakan recipe sama yang di kongsi di FB kongsi resepi. resepi asal kek karamel ni adalah dari kak Munira Baharum.

dah siap smua.. tgh buat part last tu.. pukul telur putih so saya dah masuk kan sekali karamel ke dalam gula.. dan esen vanila terlebih rasa nye patut 1/2 sudu je tp sy dh terlajak letak 1 sudu kecil.. tu laa gelap je karamel sy nipis plak tu..huhuhuuh.. tak pe 1st time kan..

lepas tu...telur putih sy tak nak jd pekat.. lama dah kacau.. telur plak tak cukup.. hari jumaat dekat area rumah sy kedai melayu tutup..time solat jumaat.. merapyap cari telur plak. lama laa adunan kek n karamel terbiar...agak nye laa tu sbb kek sy cam kurang lembab.. n karemel dh jd warna gula.hahaha... jom tgk picture nye. guna hp je tak clear..


lepas beli telur pukul balik baru jd merique nye.mungkin sbb sy guna spatula yg sama untuk pukul kek. klu nk pukul telur putih je tak leh campur dan tak bole ada air nnt tak jd.
cantik n kagum je.. sbelum bakar ye.. dah bakar belum tentu ok kan.hehee



dah masak.. tp cam frust.. karamel cam tak jd sgt.. sobbsobb..


bila rasa sedap laa.. tp sy pernah makan kak yong sy beli dkt kg kek dia patut lg lembab..
terlebih bakar kot.
tp MIL n kawan2 ofis ckp. sedap..lalalala
ni yg semangat nk bg diorg test lagi ... tgu 2nd trial plak.heheh






Tuesday, April 19, 2011

::Hot air balloon 2011::

Salam..

cerita yang agak dah basi.. baru dapat nk upload picture gie tgk hot air ballon.
lama dah mama teringin nak gie tgk.. alaa tgk je laa kan nk naik mmg tak da chance.heheh
tambah plak daddy ada DSLR loan dari uncle dia.. so ape lagi gunakan nye.kekekek
jom layan picture.



doremon ..



suka belon ni comel je badut ni .heheh



ehh cam kenal laa...
jom kita zoom dekat skit..



sharifah shahira bersama husband dia.
siap lambai kat azri " hai baby"..hehehe



banyak balon kan..



ni yang tgh terbang jejalan..



kepala Darth Vader starwars ni
berat tak leh nk terbang tinggi pun..huhuhu
ni yang johan target.. tercapai la hasrat nye..kekek



dah tamat simpan dah.huhuhu



pepagi lagi anak2 mama bangun n siap g putrajaya



mama kena kawal 2 anak..
daddy ada hobi baru...menembak..

sian dahaga anak mama..
tunggu daddy masuk tempat balon doremen tu..
kami tak leh masuk.
sape ada pass atau DSLR je leh masuk.

ni cawan no 2.. wahahha...muka tebal je
anak mama gie minta air lagi. nasib baik free..
wallet dalam beg pack daddy yg bwak.

arrrhhhhhh lega.. ape sal bt muka blur ni??

azri dengan dunia dia.. sedap je tido.


Pssst:
Selamat hari lahir buat semua :

16.4.2011- besday acik.. moga sihat2 selalu dan murah rezeki.
18.4.2011 - besday arwah abah yang ke 72 tahun. Al-fatihah untuk arwah abah. moga tenang dan bahagia disana.
19.4.2011 - besday sultan perak... semoga sultan perak dipanjang kan usia.. ampun tuanku.

Friday, April 15, 2011

::RedVelvet Apa Rasa?? ::

Salam...

anda suka cupcake??? sure ramai suka kn.. cup cake mmg tak hilang peminat..



keja tangan saya..

kasi zoom skit..






Ni first order sy bt.. tahun 2008.


kemudian dtg plak macaroon:

source : google

gila2 orang suka macaroon ni.. manis kate nye.. color cantik memikat hati.. mcm2 perisa.. belum belajar lg camne nk bt.. dh terlepas 2 kelas..huhuhuhu


baru2 ni tgk status kak shazura pasal Red velvet plak...
emm sedap k?cam ne rasa nye? kak sha sibuk cari nk mkn katenye..
hari ini kawan sy yani, tag picture red velvet dia buat nama sy.. sgt cantik.Yani, mmg ambik tempahan cake.. sy selalu ke blog dia... mmg blog dia selalu jd rujukan pada sy..
ada sesapa nk bagi sy test red velvet tak?ekeeekeeek sy tny yani kate nye, red velvet ni rasa mcm mkn kek aiskrim... emmm sedap nye.. cantik kan.. picture kat bawah ni...



source : google


dengan anak2 yg comel mama nk buat kek.. heheehehehehe klu daddy ada ok laa...

pssst :miss my hubby... ahad ni balik.. tp sure masa dia balik kami anak beranak dah tido.. hhuhu

Thursday, April 14, 2011

::FeedBack HB::Berpuas Hati Dengan Service Yang Heartbeat.my::


Apple crystal-small

Bersempena birthday mak mertua saya pada bulan lepas, sy suggest dekat johan untuk order Apple crytal- small.. sangat cantik dan menarik hasil dari heartbeat.my
penghantaran pun cepat. saya ada buat feedback dah dipost kan dlm blog heartbeat.com
Berpuas Hati Dengan Service Yang Heartbeat.my jemput laa tgk ye kawan..
Mak mertua saya sangat suka apple crystal ni...

lepas buat feedback ni sy dapat voucher 20 % Yeaahhhaa..
masa bayar apple crystall dekat atas saya dapat 10% diskaun dan dlm account HB saya dapat self purchase dapat 20% harga apple crytal rm29.00 so saya dapat rm5.80.



baru2 ini saya ada order car sign untuk my lovely brother birthday dia 16hb ni. so saya gunakan 10 % . harga sign car rm 19 - 10 % jadi rm 17.10. saya dapat rm 3.42 20% dr self purchace.
saya dapat lagi 10 % diskaun. so saya ada 2 voucher tak guna lagi.

emmm bagus laa kan HB ni tak pening sy nk cari hadiah..heheheh

tapi tak ramai sgt la nk klik hb sy.. kak yong rajin click..tq kak yong. sy pun dah klik kak yong nye HB. sejak 2 menjak ni busy.. tak sempat nk bw.. klu bw pun tak tinggal jejak.. teruk kan..
sy akan usaha tinggal kan jejak lepas ni sambil klik HB kawan2..hehueu

:: Amir 21 bulan dan Azri 3 bulan::

Salam... lama dah draf entry picture ni tp tak submit.. huuhuhu melayan bdk ni nye picture..

Anak sape ni? terpinga-pinga je..




Klu daddy pegang camera amir pun sibuk nk pegang gak

Azri nk kutip bintang di langit..
yeahhhaa dapat..tepuk tangan...


Penat laa.. rehat jap..



layannnnn!!!!
Cam dah ngantuk je...


yee dah habis semua contest BF in public baru laa suami tercinta nk snap picture bini dia BF ye..
simpan je laa

Tak da muka mama langsung.. 100% daddy laa..
hensem gitu..hehehe mata coklat.. putih cam daddy..
mama gelap..uhuh berbeza tgk picture atas tu.
tak pe amir ada skit ikut mama.. Allah maha adil..





Comel kan Azri tido dalam carrier




Mama kena kawal 2 anak.. daddy ada hobi baru menembak...

Wednesday, April 13, 2011

::Wordless Wednesday: CupCake 1::



Happy birthday



To SUFIA -7-
Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::