Tuesday, May 31, 2011

::Hadiah Contest Aksi si Cilik Berbasikal ::

Salam..
Terima kasih pada semua peserta yang sudi contest Aksi si Cilik Berbasikal

Seperti yang di janji kan..

saya adalah penaja hadiah bagi

4 hadiah saguhati (2 lelaki + 2 perempuan)

Buku untuk anak-anak tajaan Faryza dan voucher bernilai RM10 tajaan beautiliciouswardrobe

Tahniah pada semua pemenang.

4 peserta yang akan terima hadiah dari saya adalah :

4th-winner5th-winner g-4th-winnerg-5th-winner


Terima kasih daripada saya:


Ni hadiah nye..
saya dah bagi posmen kul 3.30 ptg tadi.
inSyaAllah esok lusa sampai la..

Apa dalam tu???

setiap peserta akan terima satu buku dan 1 kotak color.

*
*
*
*
*
*

Ni la hadiah nye..



Klu dah sampai inform saya..
tq

pssstt: saya baru habis buat BW pada semua peserta GA saya..
tq nnt sy post keputusan nye secepat mungkin.

::Senarai Peserta GA Birthday Faryza::

***last update 31 mei 2011


Sila check nama anda disini :




Terima kasih...


Saturday, May 28, 2011

::GA Birthday Faryza (TAMAT)::

Alhamdulilah.. dah bertambah usia saya...
GA pun tamat..
Terima kasih pada semua yang sudi join..
nantikan keputusan nye..
saya takhabis round lagi.. tunggu ye..
tq..
Friday, May 27, 2011

::GA Birthday Faryza::

Stick mode... entry biasa scroll kebawah. until 27 mei 2011


mulai 20hb mei 2011 sampai 27 mei 2011(11.59 mlm).



Salam...
dengan bermurah hati saya nak buat GA sempena birthday saya yang akan tiba..

syarat2 nye :

1) jd follower saya faryza.
2) tampal banner dekat atas dekat sidebar blog anda.
3) komen la apa2 dekat entry ni sahaja ye.
4) tinggalkan komen no 3) tadi berserta nama, id follower dan url blog anda.


itu sahaja... mudah kan...
*tak perlu entry.. tp klu rajin nk buat pun ok.... tq sesangat...


Hadiah nye simple2 je.. untuk 3 org akan di pilih oleh pak cik random.

Terima kasih..... moga saya panjang umur dan murah rezeki ...amin...




::Selamat Hari Lahir Buat Fariza::


Salam..

Alhamdulilah masih diberi kesempatan untuk bernafas pada usia baru hari ini..Terima Kasih Ya Allah....moga kehidapan ku bertambah rahmat dari Nya, dimurah kan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan panjang muruh agar dapat membesarkan amanah Allah yang comel- comel lagi bijak-bijak (Amir dan Azri)....semoga menjadi mama yang terbaik buat Amir dan Azri , menjadi isteri yang terbaik buat Johan dan anak yang baik buat mak abah..Amin..

Terima kasih buat Mak kerana susah payah mengandung dan melahirkan saya. terima kasih buat mak dan abah yang telah membesarkan dan memberi ilmu pada anak mu ini..

Terima kasih buat Suami tercinta... untuk hadiah ciuman di pagi hari.... hadiah RAM laptop pun ok laa...

Terima kasih buat semua Peserta GA birthday faryza.. untuk komen , entry dan doa anda semua...amin..amin..amin..

Terima kasih buat sahabat diFB yang memberi ucapan lahir untuk saya..

Terima kasih buat Nava officemate saya yang beli kek coklat... sangat sedap... tq very much..


Hari ini 27 hb mei 2011 usia saya 27 tahun...
rasa nye tahun ni sgt bermakna.. sbb tahun ni sama ngn haribualan birthday saya...

Thursday, May 26, 2011

::FM Sarawak dari kak Suziey::

Salaam...
Yeaaahh!!! saya dapat FM dari Sarawak...

FM ni dari sarawak..
diberi oleh kak Suziey dari blog something........

Kak suziey rajin gie holiday sana sini..
baik hati selalu bagi GA bila gie jejalan mana.
tapi saya dah terlepas GA FM dia. buka2 dan result..
sob..sob..sob...
Actually..ceh ckp org london plak..
kami ni officemate. eheheh jangan marah ye..
atas pujuk kan , rayuan dan perasaan tak malu
saya minta kak suziey FM 1..
yeeahhh saya berjaya.. dpt laa seekor burung kenyalang...
ok laa kan tak dapat sampai sarawak tapi dapat FM dari Sarawak..


Terima kasih sangat.. ye Kak suziey...

Meh tgk apa ada dekat Sarawak..dekat blog kak suziey .
Kak suziey klu gie mana2 dia akan buat review habis- habisan..
so klu kita tak dpt pergi tp dpt baca blog dia pun rasa cam dh sampai sana dah..
huhuhu ayat org tak pernah sampai sarawak lg mmg mcm ni.hahahah


ps: ok tak kak suziey?? dpt FM free so sy dh buat review promote blog akak. free ni..eheheh


Tuesday, May 24, 2011

::Buy one free one Mcchicken AGAIN::


Salam..

Start pagi ni pukul 11 pagi... beli 1 mcchicken percuma 1 .
mai print kupon ni cepat...




Monday, May 23, 2011

::Azri 5 bulan dah ada Gigi::


Salam..

Alhamdulilah.. pejam jelik dah 5 bulan anak mama.


Dah pandai merangkak dan dah ada 1 batang gigi...
berat 7 kg je.... tak pe la janji sihat...



dah kenal mama... klu tgk mama..tp mama tak ambik dia.. mata duk ikut mama pegi kesana sini...huhuhu...


Amir good boy.. sayang adik.. dah dpt terima kenyataan sedikit..skrang dia ada adik.heheh.. tp kekadang dtg jeles dia.. biar masa yg mengubah...



woww!!!! ada yang terliur.. ni laksa taiping mari... saya buat sendiri.. tanpa ada mak dekat sebelah.. slalu mak mesti ada bila buat laksa... 'mak belacan byk mana?, '' mak garam byk mana"...hahaha semlm tanya dlm hati je la...:P... mak mertua saya ckp sedap...lalallalala


Thursday, May 19, 2011

::Jejalan ke Rumah Huda::

Saya berjaya sampai ke rumah Huda di Manjung.
Cuti wesak yang lepas saya balik kampung. on da back to KL saya singgah di manjung. rupa nye rumah mak sedara saya satu fasa dengan huda. emm senang sangat la kan. makan tengah hari rumah mak sedara saya. makan petang rumah huda. heheheh..
memula ronda dulu ke rumah huda.. mmg strategik sangat huda letak mainan husna depan pintu.. mmg jd tarikan pada amir. kita singgah kejap je cari rumah.. jap lagi br nk gie umah huda.
tp amir dah buka sandle nk masuk rumah. lorr.. terpaksa mama ngn daddy masuk sama. pastu tak nak blk. ajak ( 'go car' = naik kereta bahasa amir) pun tak nak..nk je mama tinggal dia kat situ..hehehe terpaksa angkat dukung masuk kereta..
budak tak reti nk balik

ptg gie umah huda.. amir buat kerja ngn mainan husna.. husna jd patung....


nak salam tp tangan gengam kuat.. nagis tgk huda pengang azri.huhuhu...


lukman sedap tido br lepas BF tapi mama fariza kejam kacau dia tido... angkat dia..heheheh..

kejap je duk umah huda.. kami nk blk KL jauh lagi kan.. nk jln lumut jap.. nnt laa kita dtg lain ye umi huda. umah huda tgh pasang air cond.. so agak menganggu gak la kami dtg ramai2..heheheheh ada aku kesah huda?? hahahaha.....
lama sungguh tak jumpa kan huda....

lama tak jumpa ibu n ayah huda... tak sangka ibu huda rindu fariza..kekekekek

emmm tp husna xnak kawan ngn mama fariza pun..:(( sob...sob..sobb....
hehheheh

ps:/ more picture nnt aku upload.. camera anak sedara aku..


::Hadiah GA Miakididdles dah sampai::


Alhamdulilah.. hadiah GA dari Alin@ mommamia dah sampai...


saya dapat motivational magnet.

tq alin...



Wednesday, May 18, 2011

::Buy one free one Mcchicken today only::





nyum.. nyum... td pergi mcd sinar kota.. petaling street tutup....
jom mkn mcchicken 2 pc....hahaha.. habis ke??


dah lapor.....

daaa...

::Samsung Galaxy Ace::


source : pakcik Google

Alhamdulilah tercapai hasrat nak beli hp baru. hp xperia 1, dah lama tak bole pakai.. pinjam hp anak sedara 2 bulan.. ceitt malu je kan.. huhuhu ada aku kesah..
hp xperia 1 rosak langsung tak leh buka.. maka tamat laa smua riwayat nye.. tp sayang no hp kawan2 lama ada yg save dlm hp tu tak dapat diselamatkan.. so maaf ye kawan2 klu sy lupa no kamu.. huhhu
ada no yg dlm sim card.
masih dalam process mengenali hati budi hp baru.. mengenali en android .. waa lama tak explore teknologi ni..huhuuh
tp kena hati2 la banyak pakai internet .... kat rumah ok la ada wifi. so kena on tempat ada wifi ok laa xda la kena bayor.. aritu kedai mak cik jual laksa xda wifi... naik laa bil mokcik....waaa.!!!!
kena hati2.. banyak gak application yg free download dr android market... banyak kena belajar ni..
dh lunch laa.. nnt kita citer2 lagi..

Ps: tahniah pada pemenang Aksi si Cilik berasikal... clik sini utk result penuh ...




Sunday, May 15, 2011

::jom makan laksa::

Salam. Alhamdulilah dapat hp baru...skrang ada dikampung.tinggal anak2 ngn daday. tgh mkn laksa kat kedai masa sekolah rendah dulu.kembali kenangan lama.jap lg gie taiping beli mutabak pak cik syed kegemaran arwah abah..

Update ringkas testing guna hp samsung galaxy ace,android. By blogger-droid
Published with Blogger-droid v1.6.9
Wednesday, May 11, 2011

::Wordless Wednesday: CupCake 4 ::



Simple je.. besday anak buah saya Arisya tahun lepas.


Picture yang telah di edit.


Lilin lupa bawak.. hahaha guna je lilin emergence.. kekeke


besday girl bersama kawan2..
Tuesday, May 10, 2011

::Menang GA Miakididdles::

Salam...

alhamdulilah rezeki bulan 5.. tersangkut pulak no saya dlm random untuk hadiah tambahan..

ni hadiah nye..tak tau laa dapat yang mana... leh request ke alin??hhehehe


1. Salwa
4. nurul azham
16. Baby
44. Yati nor
24. Farahah Aida
36. Faryza


saya suka bw ke blog Miakididdles , suka baca tips2 yang alin kongsi tentang BF dan lain2...
tq alin..

ps:/ dah lama tak join GA dan contest atas sbb busy.. dah selalu nye luck sy ke laut.. tp ni dah kembali kan semangat sy nk join plak..heheh
Monday, May 9, 2011

:: Beli Tupperware Free Kek::

Salam..
saya nak kongsi promosi ni ngn kawan2.. elok buat gift untuk boss2.. untuk mak mertua bertambah sayang..untuk ibu tersayang sebagai hadiah hari raya masa berkunjung kerumah mereka di pagi syawal nnt..


kek gift untuk raya kembali lagi. order sekarang..
selalu nye set ni macam pisang goreng habis cepat.

1set harga rm 60.
tapi klu anda nak murah..
beli 3 set percuma 1 set.. so jatuh
1 set rm 45!!!

berminat???
email saya : faryza@gmail.com
bagitau berapa set anda mau...
insyaAllah dalam bulan july set ni available.






Wednesday, May 4, 2011

::Wordless Wednesday: CupCake 3 and chocolate ::






Khas untuk hantaran my bff epull 1 mei 2011

tema nye chocolate dan gold
1st time buat kek chocolate moist
selalu buat kek badam


Chocolate untuk Kenny sepupu johan dan epull


warna merah untuk Kenny



gold untuk epull buat hantaran
Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::