Thursday, August 12, 2010
Home » ::Tahlil Arwah Abah dan tok teh::

::Tahlil Arwah Abah dan tok teh::

Salam, jumaat lepas aku balik kampung..
gila tak ingat jem ptg jumaat tu dlm kl. konon nk keluar ofis awal... ape guna kuar awl klu drive aka suami tercinta tak sampai. dr kul 5.30 ptg sampai 7.40 ptg br aku naik kereta perghhh ape hal.. smua org pun nk blk kg kaa? aku rasa sbb hari tu start sogo member sale, Pc fair KLCC, mana2 tempat tgh ada mega sale laa bagai.semua org berebut nk ambik peluang last week before puasa nk shopping agak nye dan blk kg. tu yg sesak gila kl. benci sungguh laa..

pastu kita org break dkt jejantas sg buluh makan buger king.gerak tido kat tapah then terus ke kamunting sampai umah mak kul 1.30pg.perghhhh dh macam raya plak..

aduhhh diam tak diam bln dpn ikut bln islam 4 syawal dah 1 tahun abah tinggal kan kami.....sayu rasa bila sambut puasa.tambah sayu pada mak yg selalu nye berpuasa dan bersahur ngn abah bersama. alhamdulilah tahun ni acik duduk ngn mak ada gak la mak teman. tq acik.
haaa ada sesapa tgk rancangan Dari Masjid Ke Masjid tv3 ep 1. ada tunjuk masjid asam kumbang perak, belakang tu ada kubur dekat situ laa semadinya jasad ayahanda tercinta kami.
aku siap record dlm astro max tp tak tau cam ne nk transfer.huhuhu sayu hati.. mmg kubur kat sini cantik pernah menang kubur tercantik dlm perak.. sejuk hati dtg sini tak da rasa takut. mcm taman. malam2 pun ada org dtg kat sini.dekat pintu masuk kubur ni ada 1 post box kaler merah.. emm terpikir2 kami ape guna post box tu.. nk hantar surat ke? leh gak dekat sini kubur ada no ala2 banglo underground.kat sini gak la aku akan tinggal suatu hari nnt kan. suatu hari nyah tanya kat pakcik yg ada kat area situ. post box tu utk ape.. "aduh nak oiii..nk baca surat pun tak bole lagi kan sms.. paham2 laa post box tu utk ape.. pada sape2 yg ziarah kubur ni nk sedekah masuk la dlm post box tu". heeheheh hambik ko.. pakcik2 yang uruskan kubur ni adalah bekas askar dulu diorg ni keja suka rela utk masjid dan kubur kat situ. sejak aku tau post box tu utk ape tak pernah aku lupa bayar tol.hehehe

ok la jom layan pic dr D90 nikon abg yob sekitar kenduri. suka sgt bila aku nk ada 1 camera cam ni haa..uhuhu




Antara sahabat suara arwah abah.. terima kasih ye pakcik2


sebahagian tetamu wanita.
tp dlm pic ni semua nk mak sedara aku.


Makanan time... kuih bakar bijan tu
all the way from Primaya mummy johan bt.tq ye


Malam ni kami anak beranak bergaya ngn jubah dari mekah
johan pakai arwah abah bagi dulu,aku pakai mak bg masa g mekah,
amir pakai opah bagi masa g umrah baru ni.cantikkkk kan..heheh


i like this pic. nice capture Dina.. dah power jd cameragirl..heheh
leh bt bisnes ini macam..


Sweet je.. ni abg yob capture rasa nye

aduh amir pandai senyum depan camera hp je..

dh besar anak mama hensem je.. cam muka arwah abah skit2.

bulat je mata.

Cafe's Shisha Jo N Long.

tauke br pasang arang.baju hitam tu mandor tgk je..

pastu dia yang testing.

bergaya ngn botol shisha masing2.

ada pak arab mana ntah sesat jd customer diorg.hahaha


last capture before pulang ke KL

2 comments:

firahadifa said...

owh... jauh tu kemuning...

Faryza said...

kamunting laa...kemuning tu lain. patutnya 3jam lebih sampai dah..tak da la jauh sgt.

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::