Wednesday, December 14, 2011

::Wordless Wednesday #11::

Mengira hari..
sabtu ni budak kat bawah ni 1tahun.
macam 2 dah bole buat..tgk la dia bt ape kat bawah ni.








Tuesday, December 6, 2011

::Pertama Kali nye Blog Saya ada Header ::

Salam...

Hai sibuk bangat la..
macam2 hal berlaku bln 11- 12 ni..
tp tak dapat nak update penuh nye.
ni tgh sibuk nk pindah ofis plak.


tgk la header kat atas tu..
cantik tak..
kawan sekolah saya yang baik hati tolong buat.
atas sbb sy dapat menjawab teka teki dia.
so sy saje memain minta dia bt header blog saya..
ehhh dia buat sungguh laa...

cantik tak?
sila..laa komen ye..
rasa2 saya perlu tukar template tak? lama sangat dh saya pakai template sama je kan..
uhhuhu...

komen anda sangat diperlukan dan dihargai..

terima kasih.


Tuesday, November 22, 2011

::Red VelVet::

salam.
sudah lama idam nk buat kek red velvet....
alhamdulilah dah berjaya...

huuhuhu..
this wk training 1 week..
so xdpt nk citer panjang
layan picture je la...

Red VelVet Cake in The Making

sebelum bakar...
mak aiii merah nye mak ngah..

testing suhu dan time dulu..
tu masak 4 ketul je..hehehehe

*
*
*
*
*
*
Taraadaaa!!!!!!!!


*
*
*
*
*
*
nyum..nyum..nyum..tp nampak cam padat skit..
it's ok..1st time..nnt akan di baiki..


kena complain ngn master chef a.k.a. abang acik tak da hiasan..
ni kira kek belated besday hubby en johan pinto..
sorry ye lambat..hadiah dpt dulu..kek kemudian.hahah



sekian......





Monday, November 21, 2011

::Azri 11 bulan::

Alhamdulilah dh 11 bulan anak mama...lg 1 bln nk setahun cepat nye masa berlalu.dh bole lari..jerit,suka makan,pandai kick bola..manja... Suka kemas dapur..pepaham je la...hehehe.
Published with Blogger-droid v1.7.4
Wednesday, November 16, 2011

::Aidilfitri vs adiladha tema pitch::

Raya Aildilfitri 2011
lokasi : Primaya , Bandar tun hussien onn

Raya Aildiadha
lokasi : Kamunting , perak.

Beza nye... pic atas azri pakai kasut, keadaan agak tenang.
pic bawah.. lengan baju mama ada manik..hahah keadaan mahu melepaskan diri masing2.
hahahaa

sekian....


Ps:/ saya sangat busy.. sian blog saya...aduhai..
Wednesday, October 19, 2011

::Wordless Wednesday #10::

Birthday officemate hari ini..beli 2slice 1 utk birthday mom to be.
1 utk hot mom amir n azri.....
dulu awal keja kak seri n kak min pernah bagi saya kek masa birthday sy.

Published with Blogger-droid v1.7.4
Wednesday, October 12, 2011

::Wordless Wednesday #9 ::


Kopiah Untuk Amir dan Azri.

mama beli dekat sini : My Craft Collection





Sempat pakai raya....
nnt upload picture raya..

maaf laa busy banggat.. tambah plak tak da camera sendiri..
smua pic dlm camera org..uhuhu
Tuesday, October 11, 2011

::At Garden VIVA::


Salam....

Hari-hari gie keja lalu tepi VIVA tapi tak pernah sampai pun.
weekend baru ni dah tercapai hasrat nk sampai sini..
tempat yg aim ialah dekat sini

*
*
*


cantik betul deco kedai ni..
sweet.. sangat tenang..
kalau la dpt hiasa rumah cam ni..

"my home like garden "





ada plak piano ni..
cantik sangat.. klu amir tau benda ni leh function ada dia bt concert .
daddy ckp piano ni tak da bunyi.huhuhu..

celebrate 3rd anniversary ngn anak2 plak.
3hb aritu gie lunch dkt KL sentral.. tp lupa ambik gambar la.
uuhhu




Amir baru bangun tido..azri tido dlm stroller...tak la picture nye..
sori ye sayang..

susah betul nak ambik picture anak teruna ku ni.

agak2 azri n amir buat deco lain tak??klu benda2 ni ada dkt rumah.
huhuhu

time to eat..
ice cappuccino..

lamb with mashed potato and ratatouille.


Thank you Mr Johan.. i love this moment...
hope we can be the best couple,
the best husband and wife,
the best mama and daddy ...

I love u Mr Johan
and mama love Amir and Azri..

muaaahhhhhhhhh...........
Friday, October 7, 2011

::Hadiah Ulangtahun ke tiga dari suami :::

Salam...

Alhamdulilah....

saya dapat hadiah dari hubby..kecik besar,
murah mahal bukan itu yang saya pandang.

Memula saya dapat kad...
tp next day nye 4hb ye..

atas bantal tido ada kad warna pink..tepi
ada angry bird n gajah anak saya nye mainan..
atas kad ada hp saya..

baca sampul pun hati yang keras dah jd lembut.
baca dalam..air mata mengalir sambil tersenyum
gembira.
lama sudah saya tidak dapat kad begini.
first n last time masa berkawan2 dulu masa tu
birthday saya..saya cuti di kampung .(masih belajar dkt uniten.)

dlm kad tu ada ps.. dkt bawah kecik je..
actually dh pasang lampu tido so tak nampak sangat,
tulis ape kecik sangat..
banyak kali baca.. ohh ada hadiah sama..
dalam kereta..uhuhhuhu..
esok pagi la br saya leh tgk..
apa hadiah nye???
*
*
*
*
*
*

cantik kan bungkus.. saya buka baik2 simpan..
uhhuhu


haa.. ni la dalam nye.. cute kan.. comel..
saya suka sangat..LOVE...

Ni la kad dan hadiah nye ...

pssst.......husband saya suka kaler pink ok..lalaalala

saya bagi dia baju pada hari yang sama ok...

hehehe..



Monday, October 3, 2011

::Ulang Tahun Perkahwinan yang Ke 3::




Alhamdulilah.... hari ini 3 oct 2011. Sudah 3 tahun saya bersama dengan Johan Pinto.
Yang pertama dapat anak pertama. yang kedua on da way anak kedua. yang ketiga tahun ni.. sudah ada anak dua... moga jodoh kami berpanjangan hendak nye.

Terima kasih abang sayang.. kerana terima saya sedanya. sama2 kita besar kan Amir dan Azri. InsyaAllah....


Wednesday, August 24, 2011

::Pergi nya Anak Adamsah Yang sulong ::

Salam.....................

Al - Fatihah..

Sayu hati ini....... klu anda ada baca entry ini ::Rindu Pada Pemilik wajah ini::

Entry ini berkait ngn entry tersebut... baru saya cerita pasal Abang kepada Arwah abah saya.
tapi... selasa lepas pada jam 8.10 pagi, pak chak @ Hj Ismail bin Adamsah telah kembali kepada Ilahi..

Dengan pemergian nya....maka habis la sudah anak Adamsah di bumi nyata ini.. Yang tinggal adalah kami waris2 nye....Kubur @ banglo arwah abah ngn arwah pak chak dekat je.. walaupun jarak diorg dekat 2thn.. senang nak melawat nnt.

Anak Adamsah ada 3 orang... masa saya darjah 2, anak yang bongsu pak jang @ Arwah Yusuf bin Adamsah telah pergi..

2 tahun lepas Arwah abah saya pulak yang pergi.... tahun ini arwah pak chak plak pergi..

raya tahun lepas sayu sgt dipagi raya..... nampak airmata mengalir dari celah2 mata abang, kakak dan mak saya.. saya tentu la.. lepas solat kami melawat pusara arwah abah... abah sangat dekat dihati saya... lepas tu kami bergerak ke rumah pakcha.. alhamdulilah.. kembali ceria bertemu pakchak lepas skit rindu terbuku dihati...apabila melihat wajah pak chak yang ada iras2 adik nye....

Tapi tahun ni.. mungkin bertambah sayu......................................................

tambah sayu saya akan beraya di KL dulu.. 1st time raya aidilfitri di KL.. insyaAllah akan pulang bertemu ibunda tercinta pada raya kedua petang...

Mak nanti kan kepulangan anak mu...

Saya sempat berbuka puasa dan bersahur ngn mak masa pulang ke kampung last week untuk memberi penghormatan terakhir pada arwah pak chak..
dalam sedih ada gembira sbb dapat bertemu mak.. dapat makan nasi kerabu , lopes dan murtabak kesukaan arwah abah.paling penting kami smua dapat berkumpul adik beradik berbuka ngn mak... nnt sy upload picture nye.




Friday, August 12, 2011

::Post Card Raya Dari Pos Malaysia::


Salam..
Buat kelainan skit tahun ni.
kita hantar post card raya bukan kad raya.
heehehhe
tapi dah siap ada setem rm 0.30.
klu guna kad raya sendiri kena tampal setem 50 sen - 60 sen.

1packet ada 8 keping.
set 1 : 4 keping atas x 2= 8 keping
set 2 : 4 keping bawah x 2= 8 keping
RM 5.00

Bole di dapati di pejabat pos..
klu nk saya beli kan pun bole.hehehhe


Thursday, August 11, 2011

::Rindu Pada Pemilik wajah ini::

Saya sangat rindu pemilik wajah di atas ini...
bila puasa bertambah2 rindu saya pada dia..

Selepas sahur terdengar2 suara arwah abah membaca niat puasa setiap hari..
sambil suruh anak2 ikut sama..
kate arwah abah baca niat banyak ngn iklas.. insyaAllah puasa esok tak penat sangat.


*satu2 nye picture Arwah abah bersama amir.

Bila petang arwah abah akan bawak tupperware ke masjid ambik bubur lambuk.
saya rindu sangat dkt dia.. bila hari kedua puasa saya mencari2 bubur lambuk di bazaar ramadhan.
tp malang nye tak da org jual.
Alhamdulilah rezeki saya pada hari ke 3 puasa rupa nye. pagi masuk office sy dapat tahu dr staf agro bank,
diorg nak bagi bubur lambuk petang ni...dgn gembira saya jerit " YESSSS" habis officemate pandang.
Dekat Center market pulak kementerian pelancongan ada bagi bubur lambuk kg baru.
saje jalan2 dkt cm org panggil ambik je la..
Alhamdulilah rezeki bubur lambuk saya berganda2..
lepas skit rindu yg terbuku dihati.

Hari ini saya teringat nasi ulam abah dan mak buat..
pagi2 mak dan arwah abah akan gie cari ulam2.
petang abah akan tolong potong halus sungguh.
pastu siap lg 5 min nk berbuka baru mak gaul bersama ikan masin dan nasi panas.
Allah huAkbar... terliur dah ni.
tahun lepas dapat gak la mak boyong makan nasi ulam..
thn ni mak susu je..tak tau la dpt ke idok. klu blk awl nk request mak cari ulam la..
en johan pandai potong cam arwah abah dia potong ulam.. halus..
johan 1st time makan nasi ulam.. suka dia siap ckp leh bt jual ni.
hahaha...


Al - Fatihah untuk Arwah Abah tersayang lagi dirindui..


ni pusara abah tahun lepas.
tahun ni tahun kedua beraya tanpa arwah abah..
tak ada orang yg ingat kan niat mandi hari raya aidilfitri..skrang.
dulu arwah abah akan ulang2 baca.

Ya Allah ampun kan dosa2 abah ku,
Tempat kan abah ku di dalam golongan orang2 beriman
dan diberkati,
lapangkan kan kubur abah ku
dan teranggin la nur cahaya mu di alam kubur nye.
Amin..



Walaupun abah tak da secara jasad nye.
tp kami tetap bergambar ngn pusara abah..
aku percaya abah pasti senyum gembira.
abang ipar ku yang berbaju biru kiri, masa ni adalah tahun terakhir dia beraya.
dia telah pergi menghadap Ilahi pada disember lepas.
mogo roh nye dirahmati..
Al - Fatihah untuk abang Hashim.



Jika saya rindu abah...
saya akan ingat abang kepada abah saya.
Hj Ismail bin Adamsah.
Bila balik kampung tak lupa nak pergi tengok dia.




tapi...
sudah 1 bulan dia terlantar di hospital.
sekrang masih di dalam ICU.
YA Allah , berikan lah pak chak kekuatan untuk melalui ujian Mu,
Ya Allah berikan la pak chak kesihatan yang baik..
amin..
moga ramadhan ini ada kelebihan bagi pak chak untuk kembali sihat...


Wednesday, August 10, 2011

::Wordless Wednesday #8 ::

Budak hensem dah start memanjat la pulak..
7 bulan 3 minggu.
Sekarang tgh test keseimbangan badan sambil lepas tangan.
aduhai.. cayok3!!!!



::Roti john @ roti mama faryza::


Juadah berbuka puasa semalam.ni idea MIL saya la.huhu sedap ooo daging n telur tebal punya.hehe



Rasa nye saya belum ucap selamat berpuasa pada semua kan..

sy nk guna budak kecik kat bawah ni :


Selamat berpuasa semua kawan2 mama..

comel tak saya..hehehe


Susah betul abang amir nk snap picture dia..

mama suh cakap dekat semua kawan2 mama..
semoga ramadhan kali ni kita semua dapat lebih beramal dari tahun sebelum nye..
Amir tak pose lagi.. br 2 tahun.. nanti mama ckp..

heheheh

Published with Blogger-droid v1.7.4
Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::