Wednesday, August 24, 2011
Home » , » ::Pergi nya Anak Adamsah Yang sulong ::

::Pergi nya Anak Adamsah Yang sulong ::

Salam.....................

Al - Fatihah..

Sayu hati ini....... klu anda ada baca entry ini ::Rindu Pada Pemilik wajah ini::

Entry ini berkait ngn entry tersebut... baru saya cerita pasal Abang kepada Arwah abah saya.
tapi... selasa lepas pada jam 8.10 pagi, pak chak @ Hj Ismail bin Adamsah telah kembali kepada Ilahi..

Dengan pemergian nya....maka habis la sudah anak Adamsah di bumi nyata ini.. Yang tinggal adalah kami waris2 nye....Kubur @ banglo arwah abah ngn arwah pak chak dekat je.. walaupun jarak diorg dekat 2thn.. senang nak melawat nnt.

Anak Adamsah ada 3 orang... masa saya darjah 2, anak yang bongsu pak jang @ Arwah Yusuf bin Adamsah telah pergi..

2 tahun lepas Arwah abah saya pulak yang pergi.... tahun ini arwah pak chak plak pergi..

raya tahun lepas sayu sgt dipagi raya..... nampak airmata mengalir dari celah2 mata abang, kakak dan mak saya.. saya tentu la.. lepas solat kami melawat pusara arwah abah... abah sangat dekat dihati saya... lepas tu kami bergerak ke rumah pakcha.. alhamdulilah.. kembali ceria bertemu pakchak lepas skit rindu terbuku dihati...apabila melihat wajah pak chak yang ada iras2 adik nye....

Tapi tahun ni.. mungkin bertambah sayu......................................................

tambah sayu saya akan beraya di KL dulu.. 1st time raya aidilfitri di KL.. insyaAllah akan pulang bertemu ibunda tercinta pada raya kedua petang...

Mak nanti kan kepulangan anak mu...

Saya sempat berbuka puasa dan bersahur ngn mak masa pulang ke kampung last week untuk memberi penghormatan terakhir pada arwah pak chak..
dalam sedih ada gembira sbb dapat bertemu mak.. dapat makan nasi kerabu , lopes dan murtabak kesukaan arwah abah.paling penting kami smua dapat berkumpul adik beradik berbuka ngn mak... nnt sy upload picture nye.




6 comments:

yatie chomeyl said...

takziah utk family faryza. Al-fatihah

Mask-roll said...

sabar ye babe... seidh memang sedih... al-fatihah..

Ya ALya said...

takziah untuk family akak.....

Huda said...

tabahkan hati. alfatihah.

...sWeeT uMi... said...

al-fatihah tuk arwah..byk kan bersabar ye...

nanakimie said...

moga rohnya tenang disana..amin..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::