Thursday, August 11, 2011
Home » » ::Rindu Pada Pemilik wajah ini::

::Rindu Pada Pemilik wajah ini::

Saya sangat rindu pemilik wajah di atas ini...
bila puasa bertambah2 rindu saya pada dia..

Selepas sahur terdengar2 suara arwah abah membaca niat puasa setiap hari..
sambil suruh anak2 ikut sama..
kate arwah abah baca niat banyak ngn iklas.. insyaAllah puasa esok tak penat sangat.


*satu2 nye picture Arwah abah bersama amir.

Bila petang arwah abah akan bawak tupperware ke masjid ambik bubur lambuk.
saya rindu sangat dkt dia.. bila hari kedua puasa saya mencari2 bubur lambuk di bazaar ramadhan.
tp malang nye tak da org jual.
Alhamdulilah rezeki saya pada hari ke 3 puasa rupa nye. pagi masuk office sy dapat tahu dr staf agro bank,
diorg nak bagi bubur lambuk petang ni...dgn gembira saya jerit " YESSSS" habis officemate pandang.
Dekat Center market pulak kementerian pelancongan ada bagi bubur lambuk kg baru.
saje jalan2 dkt cm org panggil ambik je la..
Alhamdulilah rezeki bubur lambuk saya berganda2..
lepas skit rindu yg terbuku dihati.

Hari ini saya teringat nasi ulam abah dan mak buat..
pagi2 mak dan arwah abah akan gie cari ulam2.
petang abah akan tolong potong halus sungguh.
pastu siap lg 5 min nk berbuka baru mak gaul bersama ikan masin dan nasi panas.
Allah huAkbar... terliur dah ni.
tahun lepas dapat gak la mak boyong makan nasi ulam..
thn ni mak susu je..tak tau la dpt ke idok. klu blk awl nk request mak cari ulam la..
en johan pandai potong cam arwah abah dia potong ulam.. halus..
johan 1st time makan nasi ulam.. suka dia siap ckp leh bt jual ni.
hahaha...


Al - Fatihah untuk Arwah Abah tersayang lagi dirindui..


ni pusara abah tahun lepas.
tahun ni tahun kedua beraya tanpa arwah abah..
tak ada orang yg ingat kan niat mandi hari raya aidilfitri..skrang.
dulu arwah abah akan ulang2 baca.

Ya Allah ampun kan dosa2 abah ku,
Tempat kan abah ku di dalam golongan orang2 beriman
dan diberkati,
lapangkan kan kubur abah ku
dan teranggin la nur cahaya mu di alam kubur nye.
Amin..



Walaupun abah tak da secara jasad nye.
tp kami tetap bergambar ngn pusara abah..
aku percaya abah pasti senyum gembira.
abang ipar ku yang berbaju biru kiri, masa ni adalah tahun terakhir dia beraya.
dia telah pergi menghadap Ilahi pada disember lepas.
mogo roh nye dirahmati..
Al - Fatihah untuk abang Hashim.



Jika saya rindu abah...
saya akan ingat abang kepada abah saya.
Hj Ismail bin Adamsah.
Bila balik kampung tak lupa nak pergi tengok dia.




tapi...
sudah 1 bulan dia terlantar di hospital.
sekrang masih di dalam ICU.
YA Allah , berikan lah pak chak kekuatan untuk melalui ujian Mu,
Ya Allah berikan la pak chak kesihatan yang baik..
amin..
moga ramadhan ini ada kelebihan bagi pak chak untuk kembali sihat...


2 comments:

Huda said...

bergenang mata aku ..tabahkan hatimu teman..

Mask-roll said...

samelah huda... terus berarak mendung kelabu.. sbr ye syg...

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::