Thursday, April 15, 2010
Home » ::Pasrah dah sedih::

::Pasrah dah sedih::

Ya Allah Mohon Kekuatan dari Mu ....



Sekejap Pejam jelik Putera Sulung Mama Amir dah 9 bulan 1 minggu 5 hari..dan mama juga telah 9bulan 1 minggu 5 hari susu kan amir secara EBF dan EBM...
Tapi hari ini...Mama hanya dapat Bekal kan Amir 4 botol susu sedangkan amir sekarang minum 5 botol satu hari.smlm last day EBM frozen amir minum.... sedih hati mama..
ape mama buat..ikut nasihat kak sha..kena pam 2jam skali malam dan 3jam skali masa keja ..
mama buat..tp rasa nye makin kurang juga susu...mama bangun malam2 4 kali pam susu...
tp amir....mama minta maaf tak dapat jugak cukup 5 botol.....
smlm dengan rasa berat hati...mama dah beli susu soya isomil advance untuk amir..klu ptg ni susu amir habis..maka hari ini bermula nye amir campur susu....
Mama Pasrah..............................................................................................................................................

~Amir 9 bulan~
- dah ada 2 batang gigi bawah.
- dah start belajar berjalan.
- dah master naik tangga.
-pandai sembang.
-tak mau makan solid food yg kisar nak yg bole kunyah
- semua benda dia nk mkn bila tgk org mkn.
-suka sangat bila main bola dan tatih...
- pandai nak ikut org pegi jalan
-manja terlebih...nagis sedih2 keluar air mata...


-berjaya sampai kepuncak-


:: Mama Sayang AMir.........::

sekian.....................




7 comments:

Huda said...

sabarla..may be ada hikmah di sebaliknya..kuatkan hati yer..

Faryza said...

insyaAllah.....

[-suziey-] said...

fariza..sometimes mind kita memainkan peranan..kita kena relax..jgn tensen n pk xckp xckp..kena tenang..santai n happpy...sbb pemikiran kita tu akn berinteraksi dgn saraf2 pengeluaran susu..psycho jgk la...

Faryza said...

emmm.. tq kak suziey..
uishhh tak pernah plak jd mcm ni.. first time..tak la tension sgt..tp tak tau la..mungkin ada hikmah lain kot.

Mask-roll said...

aku nak nangis jer bace......... hohohoho..maybe naluri keibuan dah ade skrg... xpe..maybe amir dpt rezki lain plak...kan?? heheheh. syg amir.... amir good boy... x byk perangai..good boy mmg byk ujian..heheheh. muaaaahhhhh kat amir encem...

yatie chomeyl said...

kesedihan kita sm ala faryza. akak pun terpaksa campur FM dah kat baby SN skrg sbb x cukup stok utk bwk gi nursery since budak kecik tu dah minum dgn sgt byk huhu. jom kita sedih sama2 :'(

Faryza said...

Mas: aku tahan nagis tau bt entry ni...walaupun sibuk..rasa terluah perasaan..bila dpt kongsi dkt blog.
InsyaAllah setiap terjadi pasti ada hikmahNya

Kak Yati: yeker kat yati..alaaa lg 1 bln je lg baby SN nk 1 thn kan...sedihnya...Amir pun sangat kuat minum..mlm kekadang lama2 dia minum..... :(

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::