Saturday, November 14, 2009
Home » ::Confiuse..pening...mana satu tolong!!!::

::Confiuse..pening...mana satu tolong!!!::


Aduh....sesapa yg baca blog aku ni..tlg laa bagi pendapat anda..huhuhh

Sekarang aku bekerja di Pos Msia Berhad berjawatan System analyst mengunakan degree yang aku ada.tugas aku adalah seorg programmer untuk SAP or ABAPER. aku akan maintain SAP system dekat Pos ni or klu ada project baru aku kena join la...buat program..dah setahun 2 bulan aku kerja kat sini alhamdulilah ok..dengar hangin ada nak pelarasan gaji plak..waaa best tu...
seronok keja kat sini dapat belajar benda baru SAP lepas tu kan dayabumi ni kan tgh2 bandaraya Kuala Lumpur...klu hari jumaat je aku panjang kaki la ..jln TAR, Sogo, KLCC heheeheh (menghabiskan duit je kan..but i'm happy..shopping seseorg duit sendiri...)

ape yang tak seronok dekat sini...emmm ape yee.....dengar kate kami yg duduk di dayabumi level 34 ni kena pindah..aduh kat mana la kami nak merempat kan...dekat sini tak da senior ABAPER so kami yang 2 org ni la junior ABAPER perlu belajar sendiri ....main belasah je laa kan...tp boss kami paham...keja susah yg kami x tau buat dia x da la paksa buat...tq boss..

Semalam dapat panggilan dari bibik kak nor.."mak su ada surat pos laju dari perkhidmatan awam..sampai.."mlm nye kak nor call ckp...dapat keje dengan kerajaan..tak silap nye kementerian kewangan kot.jawataan Penolong pegawai Teknologi maklumat F29....
aku g temuduga jawatan ni tahun lps bln 11.thn ni bln 11 br dpt panggil.uhuhuh dia dah bagi smua surat untuk medical check up smua...aku apply jawatan ni masa aku tgh duk buat last year project degree so guna diploma la apply. klu ikut aku layak utk jawatan F41. tapi klu ambik ni nnt slowly naik la kan...keja ngn kerajaan byk la benifit nye.tp Pos pun byk gak benifit nye..lg pun POS ada lah GLC company...

yang mana satu pilihan daku...!!! baca ikut intonasi lagu ..hehehhe

kemungkinan aku kerjaan dekat putrajaya..dekat la jugak nk blk umah dan ape yg aku faham mas pernah citer kerajaan ada 3 masa nk masuk keja....klu masuk awl leh la blk awal kan..sekarang ni g keja kul 7.30pg sampai umah 7.15 org 7.30 mlm.so aku ada masa 12 jam utk amir..tp kul 10 dh tido..uhuhuhu brape jam je kan...Putrajaya ada Alamanda..hehehe...pastu kena bawak kereta sendiri la g keja....sian suami ku nak hantar n ambik.sekarang 1 jalan..nnt dh jd 2 jalan :P......

kakak2 ku yg tersayang ckp buat la solat istikarah...wahaaa....mcm kena bt gak ni dh pening dh..lupa plak hari ni besday kak nor...wait for the suprise ye kak nor..jap lagi sampai kat ofice u...love u semoga panjang umur n murah rezeki dan senyum selalu....ni haa cantik kan...hehehe


suprise..makan beras..ehh nasi laa..

ohhh yee..aku kena lapor diri pada 1/12/2009. mengikut pandangan sahabat ku mak buyong.. (gelar ni susah nk dpt mas..aku suka) dia ckp tahniah fariza..bukan senang nk dapat jawatan ni.klu dia dpt pun dia ambik..coz skrang ni dia masih lagi kontrak..aku nye ni tetap..mas kate terima la...gaji pun ok.slowly ko naik la nnt..keja pun xda la susah sangat..itu bukan aku kesah...heehehe..suka tgk ko ada je update pasal keja.so kesimpulan mas suh ambik la...

tp aku ada kurang dr 1 bulan utk bt keputasan ..dengan nk bt surat letak jawatan lg...ape ye kate boss aku puan J..klu tau aku nk letak jawatan...uhuhuhuh..poning den...plz...help me!!!

4 comments:

Sue said...

Salam Fariza,

Wah bestnyer akhirnya dpt gak tawaran keje tuh, Kalu Kak sue mesti pilih tawaran tu sebab peluang dtg bukan selalu, hubby Kak Sue duk apply dah banyak kali, exam dah tk terkira tk dpt gak lum ada rezeki..inilah masa dan peluang...tapi kenalah bincang ngan johan dulu..minta pandangan..actually keje skrang pun ok kan...fariza kenalah list down kebaikan dan keburukan kerja dikedua2 company, bila dah pilih doalah pada Allah SWT moga ditunjukkan yg mana lebih baik utk Fariza...Kak Sue doakan moga Fariza tabah & berjaya dlm apa bidang yg diceburi...amin :) heppy weekend

Faryza said...

uhuhuh..terima kasih kak sue bagi pandangan yg bernas...tak banyak masa nk pikir..uhkuhkuhk

mas2ra rauna said...

nape aku komen x kuar ni?? ko x approve ek??

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::