Tuesday, September 7, 2010
Home » ::Raya Pasti jua Tiba ::

::Raya Pasti jua Tiba ::


Salamm...


Takut nk tulis entry kali ni.. tp ku gagah juga untuk menaip...
Yang Pasti, Yang pergi tak akan kembali yang bernyawa harus meneruskan kehidupan.
jika sebut pasal raya hati sangat sayu igt kan arwah abah..... tambah pilu aku tak da 1 picture raya thn lps bersama arwah.. mmg menitis air mata setiap kali tgk pic family kak nor, abg gee nyah dan lain2 bersama abah...

*** pulau mata dah bertakung..adik dlm perut sibuk goyang..

Tahun ini dan seterusnya mmg schedule kita 1 family akan berubah... tahun ni first time johan n amir akan beraya dirumah aku 1 st raya. tahun lepas umah family johan...
hati mmg seronok.. tp sama byk nye ngn sayu....
tp bila igt kan amir... mama mampu tersenyum dh kembali dtg idea raya...
thn lps hanya dapat pergi 1 umah je umah pak chak.. thn ni mama nk bwk amir n daddy round 1 kampung plak...
amir lengkap baju raya thn ni... baju melayu, bersampin, bersongkong dan bercapal.. tunggu pic raya nnt.heheehhe
tahun ni daddy pilih color... biru.. woww!!! mama nye fav color ...hehehe
tahun ni juga pos bagi kat raya n sampul raya..best nye bangga jap... mama ada send kad raya pada adik beradik mama tak tau la diorg dpt ke belum... siap tampal setem pic family lg.heehehe
ini laa rupa kad nye simple je..


personalized setem.. sapa nk send laa kad kat aku dulu.hehehe


check list raya:
1) baju raya mama n daddy dh siap asing..
2) baju amir nye mlm ni..
3) beg harus siap malam ni packing
4) biskut raya tempah kat MIL je
5) daging rusa dalam freeze en johan jgn lupa ye...

mama tetap bt baju raya walaupun perut dh boncit.. tp test bj lain byk yg dh fail..
baju raya kurung pahang je..
tp hati ni nk g cari blouse raya 1 n kasut raya.. sempat ke? wahahahahah lantak ko..

ohhh lupa esok mama keja lagi petang akan bertolak blk kg kamunting perak.
dah request kat mak nak makan nasi ulam khamis berbuka ramai2..hehehehe harap2 termakbul laa niat hati ini.

itu je kot....... selamat hari raya maaf zahir dan batin
jumpa lepas cuti 1 malaysia ok...heheeh
haaa tahniah pada huda n ali.. juga cik husna bambam.. nnt nk dpt adik ye...
bagus laa zaman sekarang bukan dkt ofis je bole jangkit mengandung dlm blog di alam maya pun bole..heheheh ini kuasa Allah ok... alhamdulilah...


1 comment:

Mask-roll said...

tiap2 thn MKM pon ade bg kad raye kat staf..tp xtau nk bg sape..so terperap dlm kete... nk try suggest thn dpn suh MKM bg sampul raye...rasenye lg bergune...huhuh

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::