Thursday, December 10, 2009
Home » » ::Amir Demam::

::Amir Demam::

9 dis 2009... amir demam, dalam perjalanan g keja dapat call dari mmy kate amir batuk tak berhenti n selesema meleleh..hati risau terus call sekali lg tanya..pastu decide call ofis minta EL.dah dekat nak sampai ofis dah pun.lepas tu terus patah blk.masuk umah g tgk anak mama tido dlm playpen muka mcm tak bermaya sangat.check suhu badan dekat 36 c. tapi tak pe la bawak je gie klinik.

doc ckp dia kena demam 38c..paru2 ok selesema je..tekak dah merah..sbb tu dia batuk org kaya cam tak lepas tu.perut dia angin skit.waaa rupa nye anak mama mmg tak sihat ni..sedih rasa hati..masa nk g keja dia bgn bg susu n g keja tgk dia senyum2 tp mcm lemah ..tp biasa la br bangunkan.

ohh lupa..last week ada check up ngn doc pasal kaki amir..tp still sama je..jd mama risau minta surat doc jumpa pakar kanak2. kaki amir bila dia kayuh basikal alaa dia lonjak2 tu kan berbunyi dekat peha, tp this week dekat lutut pun bunyi mcm kita kepak jari bunyi tu..risau kan..tp dia relax je mcm tak sakit.

g jumpa pakar dekat az zahrah..doc bt x-ray...alhamdulilah both legs ok.cuma tulang rawan dia tak hbs bentuk lagi bentuk C cam tu..tulang dia lembut la tgh develop. so bila dia gerak tulang tu duk kuar masuk la berbunyi...risau ok...selama hari jaga anak buah sampai berbelas org tak pernah pun ada kes mcm ni...doc cadangankan suruh pakai double diapers utk support tulang dia.lepas tu no waker until 1 year or until dia dh start nk berdiri.doc suruh amir bersedia sendiri tanpa bantuan..mcm sedia utk merangkak berdiri duduk..biar smua natural.

mama dah start bg jus kat amir..yg heinz perisa apple bg skit je sblum dia demam aritu.amir buat muka pelik.uhuhuhhu doc suggest beli apple merah kisar n tapis.bg amir minum lagi elok.

kisah makan ubat...aduh sangat la susah amir nak makan ubat.mcm kena pukul.tp sebab sayang kan anak org ckp sayang anak pukul2 kan..hehehe mama paksa dia makan ubat juga..walaupun nagis 1 taman bole drg...yeker..tak tanya pun jiran dgr ke tak hehehe.. smlm siap muntah blk ubat dekat baju daddy tp kuar kahak la banyak. lepas tu ptg n malam ok tak kuar dah.

Amir sangat baik tak meregek pun cuma kekadang megerang je..sambil tido.sian sedih hati seorg ibu tgk.hehehe lepas mkn ubat tido sampai kejut utk minums susu.takut angin blk perut tu.mlm tadi amir tak bole tido idung sumbat berkali bangun mama sedut idung dia guna mulut br lega n tido.sampai mama bgn lewat.daddy kejut mama, daddy yg kena marah.sorry ye daddy mama penat jaga amir mlm td.bagi amir pakai koolerfever dia tarik buang ..ish3 cerdik sungguh.emmm pagi tadi nk g keja badan amir mcm panas blk.tp hari ni dia dh senyum skit.lega hati skit nk g keja.

ok la doa kan anak mama sihat cepat ye.....tq friends..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::