Friday, December 4, 2009
Home » » ::Amir masuk 5 bulan::

::Amir masuk 5 bulan::



salam..yeaah sekejap masa berlalu.. sudah 5 bulan anak aku skrang.eheheh
yeyeye...lagi 1 bulan amir bole mamam bubur ....opss mama yg over excited anak tak tau ape pun.heeheh

so ape perkembangan amir utk 5 bulan
1) sudah laju menirap pantang baring..
2)tido menirap lg lama
3)sudah mula angkat buntut n dada..dh nak start belajar merangkak...beware daddy..
4)klu dah menirap selalu keluar dr kawasan yg dihad kan..tgk2 dekat kerusi dh kepala.
5) bole tido sendiri bila menirap.
6)gusi sudah keras..smua benda nk masuk mulut..bf pun kekadang mama sakit kena gigit.
7)pandai sembang gelak mengegek2
8) suka daddy nyanyi twinkle twinkle dia pun nk bt tangan star berkelip juga
9)sangat suka bila org baca buku tambah buku tu warna warni excited je amir..tak caya nnt mama tunjuk picture dia kat bawah..
10)dh pandai bagi tangan nk suh org angkat...

apa lagi..cukup la 10 dulu..eheheh
berat amir dah 6.9kg..daddy dh ada bunyi kate amir ni semangat kena gilir dukung klu g jln bila dia ngamuk..or minta beli kan carrier.dh beli dh..amir macam suka sgt duduk dlm carier.ehhehe so lps ni bwk storler kena bwk carrier sama..huuhuhu
Align Center
macam faham je...

dihujung tahun ni byk YES nye sale sungguh menghabiskan duit..tp agak jimat utk masa depan.heehehe dh tu dengan kenduri kawin nye dh ada dekat 8 jemputan...waaa dh la musim hujan plak tu.minggu ni 2 hari aku driver..penat beb..sbb jem giler plak tu..cuti sek tp ganti ngn hujan..perrrhh dh la kereta manual..tercabut kaki ni. **baru 2 hari bising mcm 2thn..**

Alhamdulilah Raya Haji lepas kami sekeluarga buat kenduri untuk arwah abah..semoga abah tenang,selesa dan dirahmati Allah.rindu pada abah...bila aku buat lawak ngn sedara...ada yg kate waaa tak hilang lawak en yacob ada tinggal kat anak dia..heheehe alhamdulilah.Mak pun dh nampak ok..sekarang. Abang gee ada buat video tribute tp aku tak dpt copy lg la nnt aku ambik.tak jemu walau di ulang tayang...hilang skit rindu pada abah..tp air mata tak pernah kering setiap kali tgk video tu.banjir sungguh aku 1st time tgk...uhuhuhuhu. Ya Allah sampaikan salam rindu kami sekeluarga pada abah tersayang disana....amin..


Hadiah untuk tetamu dari keluarga kami.


Tabahkan la hati ibu ku Ya Allah..



raya ni tokwan tak da amir,so kita bergambar dengan tok chak(abg arwah abah)



nak jugak kawan amir ni beraya.ehehhe


love this picture..nak buat frame la..

Buat mas...banyak sabar..bila mengandung..igt la dugaan ko lebih ringan berbanding org lain.
buat huda...tahniah anda seorg isteri yang solehan bertahan la disana disamping suami tercinta.
tahniah buat epull..akhirnya sahabat aku seorg ni grad dan dapat kerja yang hebat..tp terkilan aku...sbb dia tak bgtau pun..
Tahniah buat Akmar dan Syima yg akan menikah 4hb dan 5hb..
Tahniah buat Fawwaz, fazli, syida,masitah dan kak min office mate untuk hari perkahwinan akan datang.

4 comments:

Huda said...

chomel amir~ happy 5th month birthday sayang! :)

Faryza said...

tq.umi huda...happy 8th month birthday to husna..

Mask-roll said...

muke abg arwah abah ko cam same dgn muke arwah abh ko...

yer..aku sentiasa bersabar nie...biaselah time melayan perasaan tu kan..hohoho

muke amir sgt encem mase dok dlm baby carrier while hanging to daddy...hohoho

blossomingrose-mawar said...

cute miut nye anak hang....geram dowh :-)

p/s: tolong cubit pipi die bg pihak aku...bley??

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::