Friday, January 8, 2010
Home » » :: Amir susut 0.6kg...::

:: Amir susut 0.6kg...::


Amir dekat klinik.

7hb 1 01 pegi check up n jab Amir..bila timbang..mama terkejut mcm tak caya rasa last month dkt 7kg... siap tgk record atas meja doc..Ya Allah betul laa last month 6.9kg now..6.3 kg...salah mama ke??
doc ckp normal..baby start active byk guna energy ..1 umah plak kan dia berguling.. lepas tu kayuh basikal laju (kaki dia kayuh2 hehehe).


pinjam topi daddy la


Skarang dah start makan solid food harap nnt naik la skit berat dia kan..skrang duk angkat buntot kepala junam dekat lantai..pastu malam tgh tido nyeyak..mata tak buka tp nagis jenuh kekadang 2-3 kali jaga..

dah pandai mamam biskut baby bite bagi pegang habis satu keping kat dia.tp klu nestum n bubur mama buat..daddy bagi dia tak mau. kekadang pahmy dia bagi pun tak mau.mama bagi dia makan..kepit tangan dia haa mamam pun..ngn mama tak leh nak ngada.hahhaha ...mama kejam skit nk bagi amir sihat n membesar bagai juara.hehehe

sabtu lepas mama buat bubur nasi+ikan bilis+lobak merah..nyum2..sedap.ok mau mkn..tp bila dh frozen amir mcm nak tak nak je..huuhhu..memilih...




siap dikisar bubur amir.



dalam stroller jom jejalan.

amir gie pasar pagi tak mandi pagi.ahahah

1 comment:

Cik CT said...

bila dh frozen mmg tak sedap mama..avoid msk n frozen byk2..lbh elok msk n simpan utk 2 hari saje..so,kna rajin2 skit la..Aqeel pun mcm tula..cikCT msk cukup utk bekal 2 hari saje..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::