Wednesday, January 13, 2010
Home » ::Pendapat dari sahabat ::

::Pendapat dari sahabat ::

Salam.. nak minta pendapat dari sahabat blogger smua..
mak mertu ku tak larat jaga Amir dah...dia requast untuk aku cari maid..
ape pendapat korang...tolong ye..
aku rasa aku tak mampu nak bayar yang mula2 tu..mak cik ni bukan nye keja besar mana pun.
tapi MIL cakap bayar bulan2 separuh2 la ngn dia.
ingat nak cari babysitter je.
emmm sekrang ni maid dari indon tak leh masuk..maid dari kemboja...waaa tak paham bahasa plak nnt.cam ne????
hubby cakap dia cam kurang setuju je..yelaa dia ckp.abg mana ada duit nk beli maid..uhuhuh
klu babysister tak yah bayar awl2 tu byk kan..
emmm pening pale ni.MIL ckp klu ada maid at least umah kemas bersih amir pun ada kat umah..baju kain smua siap basuh n lipat...
opss pada yang tak tau..aku tinggal skali dengan PIL ye....emmmmmmmm..
emm aku blk keja mmg la penat kekadang je la kot rajin nak masak.pastu basuh baju..tp lipat nye belum tentu la.hari sabtu ada lah hari dobi sedunia..aku basuh n lipat smua baju dan masak..sabtu mmg memenatkan la...tp aku tak kesah la..biasa la dh hari lain tak buat..pulun hari sabtu la kan.hari ahad kekadang leh la jejalan..

ye....tolong dagu ... Maid vs babysitter....!!!!
terima kasih didahului pada sape yg beri pendapat..tocei tocei..

8 comments:

Mrs. Amie said...

Babe, u dah jawab sendiri sebenarnya.. hehehe.. if u tak mampu at the momment, go for babysitter la.. but, u kenalah cari babysitter yg ok for Amir kan.. kena rajin cari n cari..

But if u mampu with maid, kalau i, i go for maid. Maybe mmglah kena kuar secepuk wang, but yg lain2 later u senang kan.. lagipun, kalau u ada maid, ur MIL still ada kat umah tu kan.. so, boleh tlg tgk2 kan n ajar maid baru tue.. plus kalau ada maid, kita boleh goyang kaki..yeay! hihihi..

But, up 2 u ok.. u know best... good luck dear!

pak long said...

salam..
pendapat pak long..baik bagi org jaga jer....carik yang terbaik..insyaalah ada jer org nak jaga....abih keja kita jaga balik....cam tu rasa kasih anak ngan mak-ayah masih berkekalan...

Huda said...

aku x reti sgt ni..tp as my opinion..tgk neibour2 yg pakai maid indon ade yg ok, ade yg lari sbb anak2 dia nakal sgt kut :)

if budget jadi prob, better upah bb sitter la yg ok2..mudah2 an amir dpt bb sitter yg baik2 amin..

Faryza said...

Terima kasih...poning..poning..

Ayoub said...

hang hantaq mai kat penang.....mai kami tolong jaga...kat sini banyak babysitter....

Faryza said...

alamak penang tu dekat sangat la..
nanti tiap minggu kena bt penghantar susu plak.

~♥LilButterFlyLadY♥~ said...

faryza da wat decision ke either nak pilih maid or babysitter..?

Faryza said...

uhuhuh..entah eyza..ibu mertu ku sonyap pulak..faryza pun sonyap la.heeheh

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::