Thursday, July 1, 2010
Home » ::Adik 16 weeks::

::Adik 16 weeks::

Salam.....

kejap je masa berlalu adik dah 16 minggu bersamaan 4 bulan...
Amir plak sabtu ni setahun..... tetiba mama rasa pilu terkenangkan kisah lahirkan amir dulu...
mmg tak rasa sakit bersalin tp sakit operate.. masa tau amir ada dalam perut mama operate..
buang apendik bila lahir amir lahir ke paha kiri, contraction 5 min tp mama tak rasa ape2 pun.



entah macam mana plak pengalaman nk lahir kan adik nanti..
so far alhamdulilah..tak ambik package morning seekness macam amir dulu.
muntah ada gak tp kekadang la..makan je kurang selera dan kurang nk mkn nasi.

baru ni g check up adik bawak amir..entah dia paham ke tidak tak tau la.masa scan daddy tunjuk scrin pic adik dekat amir.. senyum je dia.ehhehe...
adik sihat.. membesar ngn sihat, active kaki tangan smua merewang2....
uri n air ketuban ok... tp mama agak risau..bila doc ckp kat atas ni u punya fibroid .
mama tny smua org ada ke...tak la stgh2 org ada.tp bila perut makin besar nnt dia hilang, dan kes mcm org tak sedar yg dia ada fibroid.. satu hari mama bt research pasal tu.. ada yg jenis bahaya ada yang tidak.. minta pada yg Kuasa agar mama sihat dan benda tu terus ilang..

Alhamdulilah mama dapat jalan kan amanah kaknor menjaga anak2 dia semasa dia ke umrah last 2 week.. tp tuhan tu nk menguji aku... Arisya anak kaknor yang last blk lewat, siap dh naik kereta org tak dikenali..aduhai nk luruh jantung ni... nasib baik la tak da ape2...
berat amanah org ni...syukur dpt jalani dgn baik..

Amir dah bole jalan masa duduk rumah kak nor.. tp blk umah pahmy malas plak..agak nye nk sesuai kan diri ngn tempat tu plak kot.
Hari ni khamis....hari yang sama tahun lepas ptg ni mama g az zahrah ke warder...esok mlm nye amir lahir...



Sabtu ni amir satu tahun...
semoga anak mama membesar dengan sihat..menjadi anak yang berguna..
mama n daddy sayang amir...muaahhhhhhhhhhh.........



2 comments:

mazni namaku said...

bgtau amir..aunty lai wish..happy besday ya.... ;)
moga amir membesar dengan sihat dan bijak..
jadi abang yg baik ;)
raya nanti dtg rumah aunty tau :)

Huda said...

alhamdulillah dh nak setahun amir :) ummi huda doakan amir membesar dgn baik dan sihat..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::