Wednesday, September 9, 2009
Home » ::Gadget and Yukata ::

::Gadget and Yukata ::

salaamm ramadhan....


Tiap hari lepas sahur bagi Amir minum, mandi, solat and mengunakan Spectra 3 pam susu.lepas tu baru bersiap pergi keja...siap kan beg gadget ke office..dah macam bwk laptop je kan..

ni la set aku pakai sekrang


pukul 11pg camtu pam kekadang 2 bottel x 4oz lepas tu pukul 3ptg lagi skali.balik kerja pukul 5 sampai rumah dalam 6.30-7ptg la...tak terus jumpa Amir...simpab susu, basuh kaki n tangan n muka...baru g cari sayang mama Amir..yelaa kan tak tau ada ape bakteria kat kita nk terus pegang baby...dah la skarang penyakit H1N1 semakin melular...uhuhuh takut tu..


Masa dalam pantang kak nor ada bagi hadiah CD (cloth diapers) heheh..beli dekat sini kasihkusayangku ,hadiah paling aku suka..tp amir blum pakai sepenuhnye on and off sbb dia kecik lg kan..ni dah masuk 2 bulan nk bagi pakai sepenuhnya laa...Amir dah ada 6 CD...



Product berserta model nye (model tu tido tu xda muka haha)


Baju raya Amir....tak beli lagi...mungkin minggu ni kot baru nak cari...tp yang pasti 1 baju yukata dari jepun adalah baju raya amir..tq to mummy baby SN.. tahun ni cadang nk tema warna kelabu..hahaha pelik je kan..biar...daddy n amir kena ikut baju mama...sebab diaorg tak da baju lagi kan...hehehe...

Yukata dan mask



Last week jumaat aku saje amir cuti..pergi check up amir dan cucuk 2 bulan. kulit Amir dah ok lepas sapu ubat, tp mmg kulit dia sensitive, so sbb dia minum susu mama..maka mama kena pantang makan..rasa nye dia tak bole mkan daging import kot.lps mkn dia minum susu mama..asyik duk garu muka je..sampai merah mata kekadang sian Amir..(sian mama jugak kena pantang makan..:( )

masa dalam kereta sampai la masuk dlm Az-zahrah, Amir jaga je..lepas tu poo poo dengan banyak nye..ape lg basuh dia kat sinki.hahaha Amir mmg sangat suka air..klu mandi senyap je bagi la air sejuk ke panas ke janji air..nak duduk lama2 dalam tu..bila angkat keluar tab sure nangis macam orang kena pukul je..sama la juga klu basuh buntut kat sinki pun..isshkk nak jadi perenang negara ke anak mama ni???

lepas siap tunggu nama amir panggil..doc timbang..waa dah 5.5kg.tapi panjang tak naik sangat..nak ikut mama ke doctor ckp (perli aku pendek la tu doc ni..kenyataan kan terima je la..) lepas tu nak kena cucuk pun amir jaga..tgk banyak mainan dlm bilik doc tu..tp doc ckp skrang dia bole respon pada color red,white and black..dalam baby center pun cakap macam tu.kali ni Amir sedar la kena cucuk menagis la..sampai x sempat nurse nk buh butang baju rompers dia..
mama pujuk2 ok la..balik rumah xdemam tapi manja la sangat dia nangis pun nagis manja gitu..
alhamdulilah tak demam, Amir kuat kan..hehehe



Ni lagi satu gadget amir, warmer baru sampai isnin lepas lepas baju yukata sampai warmer plak sampai..hehehhe


Snow Bear: Car & Home Bottle & Babyfood Warmer



Tahun sedih laa tak dapat buka pose ngn mak abah lagi.....uhkk..uhuukkk..raya pertama pun mungkin dekat sini...insyaAllah lps tu br blk kamunting...waaa rindu mak abah...harap diaorg sini...(tetiba je terigt kat diorg ...) lagi 10 hari je lg nak raya..rindu zaman anak dara..ehhehh
tahun ni klu dengar takbir raya..sure menitik air mata..(tak pernah raya pose tanpa mak abah lagi..first time).tapi tahun ni mama ada Amir...hehehehe kurang dr 1 bulan lagi dah nak 1 tahun aku kawin..waa sekejap je masa berjalan..tahun lepas masih beraya sebagai anak abah n mak..tahun ni raya sebagai isteri, dan mama pada amir...waaa best nye...





1 comment:

Mrs. Amie said...

bagusnya buat EBM.. i dah low production dah.. pam pun setakat setengah oz jer..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::