Thursday, September 17, 2009
Home » ::Syawal bakal tiba::

::Syawal bakal tiba::


Ramadhan tahun ni hanya tinggal 2 hari sahaja..cepat sungguh masa berlalu...sedih rasanya..banyak yang tak dapat aku lakukan ramadhan ni..Ya Allah ampun kan hambaMu yang lemah ini...

Maka syawal jua akan muncul 2 hari lagi...dah bermakna lagi 5 hari genap setahun tarikh pernikahan ku dengan Johan pinto mengikut tahun islam. 3 syawal 1429 H bersamaan 3 okt 2008 adalah tarikh pernikahan aku.

Selepas akad nikah di surau, bergambar di pelamin.

10 rejab 1430H bersamaan 3 julai 2009 jam 8.25 mlm, lahir seorang putera Amir Adlan Pinto, hasil perkongsian hidup kami selama 9bulan (**bunting pelamin..eheheh..rezeki Allah). Alhamdulilah baby selamat dilahirkan walaupun cepat sebulan dari tarikh due 3 ogos 2009. ***tak sabar nak lihat dunia, pastu dia nk suh mama dia puasa ramadhan ni..hehehehe.. hari raya ni anak mama dah berumur 2 bulan 2 minggu 2 hari. dapat juga la mama membeli baju raya amir..tapi kan baju baby boy ni mahal2 laa..kalah baju mama..uishhh poning den...

Amir nak mandi la mama dah petang

ni picture amir hari ahad lepas pergi berbuka puasa rumah kak nor..rindu nak kesana lama tak pergi...dulu sebelum kawin kat sini la aku menjadi musafir ke merempat..hahaha bole mana2..rasa macam baru balik dr uniten lepas exam aku tido sakan petang tu.Amir pulak kak nor yang jaga dia pun tido je kat atas katil kak nor..bawah kipas plak syok je...petang dekat pukul 5 lebih siap la dia akan meragam nak ajak mandi...ini budak en Amir sangat suka mandi..kali ni aku bg dia mandi dalam bath tab besar nye...suka dia tapi tak mau duduk nak diri pegang tebing tab tu....***perasan diri dah besar la tu..jenuh kena pegang dia..daddy pegang paip air panas...tapi keluar je dari bath tab...nagis cam kena pukul...habis satu kawasan leh dengar..tu la perangai anak mama..nak jadi perenang negara agak nye..tapi bila nak tido kekadang nk duduk..daddy cakap nk jd pilot kapal terbang..mana2 la ye sayang..janji jd orang yang berguna..amin...
Ok la....klu sempat aku balik kampung esok petang klu tak sabtu pagi....tak sabar rasa nye nk balik kampung..heheehhe.
Selamat hari raya aildilfitri..semoga perjalanan pulang ke kampung tiba dengan selamat...

1 comment:

Mrs. Amie said...

Selamat Hari Raya babe.. tahun nie kit raya as a mommy! take care!

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::