Wednesday, February 16, 2011
Home » » ::Kisah Bersalin Azri BHG 1::

::Kisah Bersalin Azri BHG 1::



Salam.. mana saya nak mula dulu ye....

Due saya bersalin ada lah 12.12.2010. masa tarikh ni sy still tak sakit. tapi sy agak dah penat.xda tanda2 yang sya akan bersalin lagi. pergi buat check up untuk 40 wk. masa scan azri dah 3.19kg...sama berat amir masa lahir. kemudian doc bagi saya MC 1 minggu duduk rehat dirumah jangan kerja... doc bagi masa lagi 1 minggu. if tak da tanda2 nak bersalin or sakit sy perlu menyerah diri..wahahah.. pastu saya buat CTG


Hasil nye...baby syok duduk dalam perut.sangat active.. lari sana sini.. tengok la doc komen ape "reactive".

So kami pun pulang kerumah... waaa 1 minggu mama cuti.. agak bosan tapi xleh nk berblog sgt..hati tak tenang.. emm asyik melayan kerenah amir je laa.. penghibur duka lara. ape aktiviti kami 1 minggu. duduk rumah.. pagi bangun sarapan. tgk tv 613. tido, lunch... ptg jejlan taman n ronda2 1 taman.. pergi rumah jiran yang dah bersalin baby girl..ambik aura laa konon...kot2 bole bersalin masa tu. emmm xda makna nye.. Azri dah janji dengan yang Di atas..kan..

17hb dis 2010: tarikh yang doc berikan untuk check up 41 wk if xda xtanda ape2... kul 5.30 pagi mama dah bangun solat hajat baca al-quran dan siap2... hati berdebar2 kencang.. aduhai..sedih nak tinggal kan amir dekat rumah. malam2 plak amir tak da tido sebelah mama dah... mama akan masuk ward hari ini..

hari penyerah diri dengan rela... kul 7.30 pagi kami dah keluar rumah... menistis air mata nak tinggal kan amir ... gembira akan lahir seorg lagi cahaya mata. perasaan bercampur gaul..uhuhu...

emmmmmm.... timbang berat mama dah 72kg. woow.. mantap sungguh duduk rumah kan... scan azri plak.. seiring dan sejalan.. berat azri juga naik dengan jaya nye.. 3.5kg. mana tak nye makan ais krim dekat2 nk bersalin.. Ingat ye kawan2 jgn makan aiskrim n kek bila dekat nak bersalin nnt baby besor..hehehe..yeker..
ukur lilit kepala azri pun dah 10 cm. wow..sama besar ngn bukaan ... cam ne ni doc tanya? buat VE check ...xda bukaan tapi pintu rahim dah lembut. kepala baby masih tinggi.
maka dengan itu kami mencapai kate sepakat doc, mama n daddy... kita induce 1st, if tak da bukaan 3cm or 4 cm kita terus operation. klu ada kita induce 2nd time.
oleh itu.. warded laa mama ... kul 11 cam tu mama kena induce.. lama gak laa dekat 2-3 jam br rasa sakit.... baru la tau sakit contraction tu cam ne..kekekeke at last mama merasa la gak rasa sakit bersalin normal.walaupun x bersalin normal.. kul 6 ptg nnt baru diorg check VE...
ok sambung next entry..

pssts.. pjg2 sgt nnt uols boring plak..kan..




5 comments:

Mask-roll said...

nk tgk bb azri!! letakla pic dia!! :p

Faryza said...

relax laa..citer tak hbs lagi..
esok 2bln br letak pic 2 bln plak

Huda said...

sila sambung..2nd part..

✿ etiey erywan ✿ said...

seiring dengan berat baby dengan berat mak,. huhu.. i dulu 79.5kg deliver. huhu mantap!

Sricahaya said...

blh thn ye berat bby dlm perut..:)
next entry please..hehe

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::