Monday, October 11, 2010
Home » ::Adek 31 minggu::

::Adek 31 minggu::

Salam,
Alhamdulilah adek dah berusia 31 minggu.. waahhh menari plak dia dlm perut bila mama tulis entry ni ye.

31 Weeks from baby center

Weekend lepas mama dah cari2 baju amir, bedung smua yg dh simpan untuk di basuh.. untuk adek pakai plak. semua elok dh cantik lagi. alaaa ada laa 1 thn cam tu kan baru lagi.. bau sabun pun ada.tp mama dh basuh gak lagi sabtu lepas.emm banyak rupa nye baju amir yg kecik2 leh pakai utk adek. tp mama tetap beli gak baju baru untuk adek... kira2 ada laa dekat 8 pasang dh kot... :P
1 pasang je lengkap dr topi sampai sarung kaki..untuk adek pakai keluar wad nnt.
tapi yg frust nye tuala je tak dpt lagi..semua plain je nk cari yg ada cartoon or corak2 mana nk dpt??? minggu ni misi cari kain utk bt sarung bantal plak. habis dh kot... so next week leh laa mama check list semua n pack barang untuk hospital.kira2 dh masuk minggu 33 or 34 kot.


RUNGSING!!!!


Tolong laaa.... walaupun dah buang kate2 org jauh2 mana pun mesti kekadang mama jadi rungsing...
pasal ape????

Rasa2 nye ada dh lebih dr 44 org yang berlain tny...soalan :
1) bila due>>>> 12.12
2) perut dah jatuh tu >> senyum je
3) macam tak lama je lagi tunggu hari je tu..dh jatuh sangat.

Soalan2 dia atas diajukan dari start raya lagi... tp mama bt pekak masuk kiri kuar kanan...
Pagi ni plak ... akak ni rasa nye org ke 3 kot...
Kembar ke? >>> tak laa perut je besar... abang dulu perut lagi besar..
klu kembar best nye.. hehehe.. ni pun cam penat je... :p

Pastu dr last week org ckp... muka awk penat nye... sian tgk cepat2 la bersalin..
perghhhhh ...... ku masih rela membawa perut yang boyot ini ....
dari bersalin awal.. tapi apakan daya klu dh takdir baby nk jumpa abang awal kan.
tp hari2 mama cakap ngn adek.. adek sabar dulu duduk laa main dlm perut mama kurang2 pun lagi 5 minggu maksunya 36 minggu... sbb amir pun dulu lahir 36 minggu.
Klu adek lahir sekarang adek kecik lagi... mama tak kesah.. cuma mama nk yg terbaik utk adek. biar berat adek 2.5kg ke br adek kuar. skrang adek baru 1.52 kg last week check up.
adek baik kan.. adek aktif je.. tak da masalah sangat pun. mama masih kuat..
biar laa ape org nak ckp ye adek...
Hari ni mama ade keja tp .. tak leh nk focus tu mama lepas perasaan kat sini.ohohohoho
Tau kat daddy, mama duk rungsing pikir pasal org ckp sure kena bebel... " diorg ke doctor , doctor ke doctor ".hohoho

mana tak nye dah 2 doctor bagi jawapan yang sama... baby u ok tak kebawah sgt la...

so positive think laa fariza oiiii.....kuat kan semangat.....
doa pada Allah dia yang akan membantu segala nye.
senyum je bila org ckp ape...
yakin baby lahir cukup umur...
alaaa perut mmg laa nampak besar air byk...
hobi kan minum air bergelan2 pastu berulang g toilet.
pastu awk tu kan pendek.. mmg laa perut nampak besar n jatuh...
dah2... jgn byk fikir.. nnt adek pun sedih... adek kan gembira je kat dlm perut tu...
Paling penting kaki saya tak bengkak or edema lagi ok. klu sy dh dekat nk bersalin kaki sy akn bengkak macam kaki gajah.



psst: tolong2 laa sape yg baca n3 ni nasihat skit kat puan fariza yang duk rungsing ni...
entah laa nk kate ape lagi kat dia...penat dh..



4 comments:

Huda said...

jangan runsing2 yer..pekakkan aje telinga bile org kata gitu. or ko lari je dari mereka :) boleh?hehe..bnyk2 baca ayat kursi utk tenangkan hati yg lara..

Faryza said...

hohohoho tq my frenz

[-suziey-] said...

hahaha mcm pnh jadi slh sorang dr yg bertanya je..ekek:P
relax..be cool..cewah:p

Faryza said...

uhhuhu... dlm list laa.... lupa nk bt senarai..ekkekeke

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::