Wednesday, October 6, 2010
Home » ::Kisah Raya Aildilfitri 2010::

::Kisah Raya Aildilfitri 2010::



Salam.... kejap je syawal dah nk habis kan.. org lain dh byk n3 pasal raya aku br nk bt. banyak keja n busy sana sini laa... tapi tak pe masih berbaki 2 hari lagi syawal..heheeh

Alhamdulilah... raya ni tak da kesedihan seperti tahun lps.. tp kesunyian yang melanda hati di pagi syawal yang indah. tahun ni raya dikamunting....
teringat masa arwah abah ada..pagi2 lagi dia dh igt kan kami niat mandi syawal... tp pagi kali ni senyap je. tiap kali melihat mata abang gee merah.. terus mata aku pun bertakung sama. aku sedih tp berjaya di kawal ngn melayan amir di pagi raya mandikan dia siapkan smua.. aleh2 tertido lps dh ensem pakai baju raya..

tunggu semua blk solat aidilfitri... pak chak dtg raya.. kami bersalaman raya dengan airmata tahun ini... lepas siap2 bergegas ke pusara abah.. mana tak nye. tiap2 thn tangan abah laa yg pertama dicium dan meminta ampun...

pilu sungguh rasa hati..


mama bagi bunga kat tangan amir..
dia tabur sendiri atas pusara tokwan



gambar kenangan bersama ....

walaupun abah dah 1 thn pergi menyahut seruan Ilahi... tp rasa nye dia tetap ada dekat ngn kami.... kekadang rasa abah cuma gie surau or kedai je tak blk2 lagi.... sungguh abah sgt dekat dihati....


kemudian bergerak ke rumah pak chak..


tokwan tak da tok chak pun jadi la




blk rumah sesi bergambar dan kasi duit raya...


mama kira duit raya.. amir tgk borak ngn adek..
" abang dapat duit raya , thn depan kita kutip duit raya sama2 ye.."
hehehehe





solat jumaat dan petang nye bergerak ke parit buntar beraya bersama family johan plak.



amir bersama pahmy n atok.

seronok raya tahun ni... thn lps amir tak da raya kemana ......alhamdulilah thn ni mama dpt bwk amir jalan raya.

hari 1 malaysia amir kena demam ruam campak... tergendala laa raya...huhuu
sori to umi huda tak dapat singgah rumah... mama tak nak husna berjangkit plak. lagi pun amir merap miang kot 1 badan dia. alhamdulilah dlm 4 hari hilang ruam semua hari ke3 dah turun ke kaki hari ke4 dh mula aktif... selalu bagi dia mandi, minum air kelapa dan tak pakai baju...cepat laa dia sihat.

Raya diKL je mama tak sempat nk gie umah kawan2 ada je program tiap2 minggu... emmmm sori ye...

Adek plak cam ne???
alhamdulilah adek semakin aktif. mama dh start gie check up kat az - zahrah.. kepala adek dah turun bawah... good job adek.. jgn pusing2 cam abg amir tau... uri dh naik atas. air ketuban pun ok. adek dh 1.52kg .... doc noraini ckp insyaAllah kita try for normal since adek duduk dlm posisi yg bagus. tp kena tunggu 36 week tgk cam ne scar ok or tak. klu ok kita normal klu tak kot tingkap.

dari hari raya aritu sampai laa ke hari ini mama lupa nk kira.... dh berapa ramai yg ckp perut mama dh jatuh cam tak lama je lagi nk bersalin. mula2 tu ok laa mama pekak je telinga... jawab agak nye dok dukung amir kot. kekadang amir merap nk dukung n manja ngn mama....nk bt cam ne. smpai 1 hari mama jadi agak tension dan risau bila ramai sgt yg ckp perut dh jatuh.. lagi tak berminat ada org yg pegang2 perut mama siap rasa2 sampai bawah ala2 mak bidan tu.... tp bkn bidan pun.. kate dh kebawah sgt ni tak lama dh ni... aduhh dia tau tak due mama 12.12.2010 mama baru 30 minggu at least paling kurang pun ada lg 6 minggu nk bersalin klu ikut due ada 10 minggu lagi.. masa check up ngn doc salmi mama tny doc perut kebawah ke baby mama ke bawah sgt ke.. doc ckp ok normal tak da kebawah pun. jawapan yg sama bila gie jumpa doc noraini ONG. so mmg kena sedasss laa ngn daddy ... "dgr je ckp doc tak yah duk pikir org ckp"... sobb sobbb sobbb kena marah..

3 okt 2010.....
alhamdulilah mama n daddy 2nd anniversary, amir plak 1 thn 3 bulan... syukur alhamdulilah..
nothing special.... just daddy wish n kiss je... itu pun dh berbunga rasa hati... tp malam tu mama sedih sbb daddy bt tak layan pun.. siap tido berdengkur2... benci..benci...mama igt nk wish malam tu... sedih tau.. mama cuma bagi ni je kat daddy melalui email...


mama tak pandai sgt nk edit.. leh laa skit2...
hehhehe

Good luck to my anak sedara Nurul afrina, Muhammad nazmin dan Muhammad faris izat for your PMR.....

sekian dulu....

3 comments:

~~@lyci@~~ said...

salam faryza.. selamat hari raya.. xpe, esok last day raya.. bole buat entry lg ni hehe..

Faryza said...

salam alycia...
tq ...selamat hari raya..

[-suziey-] said...

pewittt...happy belated anniversary..hehe..bole gitu:p

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::