Monday, March 28, 2011
Home » » ::Berat ku naik::

::Berat ku naik::

Salam...

sangat tidak ada mood arini ini... betul jangkaan ku berat ku makin naik... terasa diri ni berat. pagi td timbang kat rumah , gie klinik pun timbang sama naik 3 kg... mak aiiii banyak tu...
hhhuhuhuhuhu sangat membimbangkan.. my tummy bila laa nk turun... cam org mengandung 3 bulan je... sob..sob..sob... tak suka nye.. sy dh pakai krim halia hari2 pun tak nampak cam reduce..
ni sy rasa perut makin berat.. dan menyebabkan tempat parut bersalin rasa sakit..
jumaat lepas sy angkut 2 beg pampers ..mungkin sbb berat beg pampers tu menyebabkan parut sy rasa sakit.. doctor cakap otot dlm sy bengkak...

tak da jangkitan kuman atau tisu bengkak, jika nk berlaku dia akan berlaku semasa 2 minggu lps operation.. dan sy pun dah sihat.. period ok maksud nye rahim ok luka dlm pun ok... sangat membahagiakan dengar kate doctor td..

sy mengadu pada doctor berat sy naik.. sy dah makan noriday dalam 1 bulan 1 minggu.. seblum makan saya ada ambik berat sy.. tp skrang sudah lebih dr sbelum makan noriday. patutnya makan noriday tak naik badan..uhuhuhuhuhu tak tau laa sy ni doctor... tp makan rasa cam biasa je tak plak terlebih. dulu mkn kat rumah lg laa bertambah2 skrang mkn kat kedai mana nak tambah nye... :P

ada sesapa petua nak kempeskan perut selepas bersalin operation?? kongsi laa dengan sy....


skrang smu baju pakai besar2... huhuuhhu sob..sob..sob.. takut nak gie tempah baju untuk raya... :p


4 comments:

yatie chomeyl said...

i've got no ideas, tp org mcm duk promote korset PB skrg ni, maybe faryza leh try kot :)

btw, ni akak dh jawab soalan faryz ahari tu , check it out --> http://yatiechomeyl.blogspot.com/2011/03/encourage-babys-focus-and-interest-into.html

Huda said...

wow! payah gak masalah ko ni. erm...why not try sit up..eh tp luka operate tu dh ok ke? pastu maintain je pakai krim halia and makan supplemet. yg penting jgn give up..teruskan usaha ok :) pakai korset tu pun ok cam kak yatie cakap..

chugie said...

cam sy dulu, susu kan baby tu jelah yg bleh bantu kita kuruskan badan utk bersalin cezer ni.. tp lagi 1 rasanya awak dh boleh pakai set corset lah, try lah hell nano.. mmg best pakai tau, plus dia kembalikan shape badan kita juga.. sy tengah pakai ni, best betul

kakyong said...

adik kakyong masa anak no3 tu dia c-sec.. tp adik kakyong memang betul2 jaga makan la... dan pakai korset juga... tp yg penting selesa..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::