Friday, December 3, 2010
Home » ::Jiwa Kacau::

::Jiwa Kacau::

Salam..

Tetiba blog ni senyap jap kan... huhuhu.. semalam rasa sangat tak selesa nye.. so mama decide gie klinik dekat ofice tu.. minta doc check contraction n scan baby.
Contraction tak regular.. tp lama2 kedang2 dkt 7 min tak hilang2.. risau laa jugak badan pun tak selesa mungkin tak cukup tido agak nye.

Doc buat scan adek.... sebelum tu doc interview macam2 pasal 1 kandungan dulu.
doc cari kepala adek susah nk nampak. aleh2 ada dekat kiri.. dah lari skit. aduh rasa nk luruh jantung mama. tak kan adek nk ikut jejak amir juga ni. doc ckp haii suka sungguh kepala anak awk duduk sini. doc tak da ckp ape.. tp otak mama dh terpikir aduhai... operate lagi ke kali ni???? persoalan yg membuat jiwa mama kacau bilau... hati beristifar je laa leh kan..
Mungkin tulang pelvis kecik tak muat nk masuk so kepala adek tergelincir keluar. tp kan doc ckp dah masuk before this. agak nye adek makin besar so terkeluar blk kot.
mama pun tak tau nk budget bila adek nk keluar....

Hari ni mama sihat.. tak cam semlm byk contraction. adek gerak normal... doc ada buat surat. klu tak ok suh gie hospital.. tp smlmgie klinik check up utk amir.. asyik duk cirit2 je kan.. so mama minta doc salmi mc sekali untuk jumaat.. sbb ptg smlm mama rasa tak sedap sgt badan ni. nk rehat kan badan n minda.

ohh yee.. amir kan minum isomil.. isomil dah rebranded dan ada antibody tambah yang buat badan amir cam terkejut. so doc ckp terus kan.. dia nk sesuai kan badan ngn antibody tu. alhamdulilah tak da ape. tapi kesian dekat dia sebb bila cirit byk kali buntot dia merah... sakit bila nk basuh.. sian anak mama.

Mama tak nak gie lagi az zahrah. esok pagi baru mama gie... rasa takut nk gie ....emmmm tapi mama kena terima n redha ngn ketentuan Allah.. janji adek lahir ngn sihat dan selamat.
bukan salah adek pun.... skrang ni dari start 36 minggu mama minum air zam2 dan sapu dekat adek serta makan kurma hari2..

emmm tenang kan jiwa ku ini apabila tgk amir..lupa ape yang terjadi.. anak2 mama pengubat hati mama.. terima kasih Ya Allah.


1 comment:

Huda said...

patutla senyap je pagi td..aku panggil duk idle je..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::