Thursday, December 9, 2010
Home » » ::Menghitung Hari ::

::Menghitung Hari ::

Salam....

Tgk laa sticker kat atas tu... perghhhhh esok dah 40 minggu.. smlm pun chugie dah siap pesan..waa tinggal lagi 2 hari kate nye. huhuhu.. ye kita buat2 tak nampak je ye.. ahahah..

Datang ofis hari2 pun org akan tny.. lorrr datang lagi budak ni.. pastu bila nk bersalin.. emm mama jawab bila dia dh nk keluar bersalin la..hahaha tak tau nk jawab ape dh. dkt fb pun klu senyap 1 hari org igt mama dah bersalin. mama pun ada la skit penat dah nk jawab soalan org.
tapi mama faham org prihatin tgk mama bawak perut yg besor... rupa cam mengandung kembar je . hohooh emmm mama rasa cam sticker kat atas ni cepat je.. :P klu ikut due mama doctor bagi 12.12.2010.. so ahad ni laa kira nye cukup 40 minggu. tp malas mama nk tukar. biar la.

Ikutkan nurse dah tukar check up last week ke sabtu ni 11.12.2010. tp mama pikir2 mcm nk mc je esok.. so mama dh call nk bt check up esok.. daddy pun setuju gak. emmm... tau tak dlm hati berdebar2... waaa adek pun tgk main buai kt dlm perut mama skrang ni. alhamdulilah adek ok active cam biasa.. tambah2 waktu mama tido. so dlm kereta lepas je tol saga tu mama dh nk layu dh..hoohhoho ganti tido blk.

Dah lama tak kena kejang kaki ni. amir dulu selalu kena. adek jarang2 laa.. pastu calsium pun dah habis.. mama minum susu je 2 kali 1 hari. tak cukup kot.. dah 2 kali kejang kaki malam2 skrang tambah plak musim hujan skrang sejuk kan.. sian daddy kena kejut utk urut kaki.. :p alaaa dh biasa kan..heheeh tq daddy.. muahhhhh
Ehhh betul ke org kata dkt2 nk bersalin ni mmg akan kejang kaki blk.. ehhh dekat2 ape nye.. mmg awk tu tggu hari makcik oiii......

Agak2 esok mama sure kena buat check VE dan CTG kan...hohho sape doctor ni?kekeke
takut2... tapi tak pe utk anak mama , kena ketepi smua benda..hahah.. perjuagan akan bermula.. waaa cam nak gie perang plak. hehehe

Haaa... kaki ngn tangan pun baru bengkak 2-3 hari ini ye...hohoho sgt lambat. amir masuk 7 bln dh bengkak kaki cam gajah nye kaki... ni dh teras bdn berat laaa...sesangat...agak2 dah 70 lebih ni.. sbb mama makan sgt laa selera nye.. kekadang ada pikir gak nk control mkn. tapi bila pikir jap lagi tetiba aku nk bersalin tak mkn.. mana nk dpt tenaga...uhsss... mcm2....

emm ok.. so esok sy tak bersiaran pada waktu pagi. mungkin ptg sy bersiaran kembali..huhuhu confident je kan. :p
Hadiah2 smua insyaAllah akan dipos hari ini or esok...

haa.. tak lupa buat kawan2 blogger yang selalu mendoakan saya agar selamat dan dipermudahkan bersalin ...Terima kasih sangat... ini laa kelebihan blogger kan.. walaupun hanya berkenalan dialam maya tp rasa dekat dihati..tq...


5 comments:

Farra Dhelina said...

slmt berjuang!! :)

Huda said...

aku lak terasa debarannya..ape2 hal sms la yer :)

Ya ALya said...

semoga semuanya selamat....

Kie-yu said...

seronoknye nk dapat baby :)))

chekna @ mama ziyad said...

semoga selamat hendaknya... doa banyak2..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::