Friday, December 10, 2010
Home » » ::Saya MC Hari ini::

::Saya MC Hari ini::



salam...

WWooooWWW!!!! 40 weeks already.... takut je kan...

Hari ini saya pergi check up...kan dah ckp kena buat VE n CTG.. betul tekaan saya.
yee... mama sangat berselara sekarang maka dgn itu berat naik ngn jaya nye.. 72.2kg..wow!!
adek punya naik berat 3.19kg...ehh sama ngn amir laa..tp amir dh lahir 3.19kg.
tak pe janji adek sihat..
emmm mmg bagai diduga kepala adek masuk skit je dlm tulang pelvis... tp mama dh start sakit pinggang n pinggul,.. ntah laa.. takut tulang pelvis tak muat nk masuk kepala adek je.. sob..sob..sob..
Doctor scan jantung semua ok.alhamdulilah...
masa check VE ...emmm belum buka lagi..masuk dlm skit nk rasa tulang pinggul , ok tak da masalah utk normal...
so doctor minta mama decide nak tunggu atau operation..weehuuhuu..Allah huAkbar... cam ne mama nk buat keputusan..emmm memandangkan tak da tanda dan doctor pun sanggup tunggu ...maka mama decide utk tunggu lagi 1 minggu.
so dengan itu doctor bagi MC hari ini 10.12.2010 sehingga 17.12.2010. jika sakit atau turun tanda sila dtg hospital n naik tingkat 2..hoohoho..
lepas tu mama gie buat CTG..

nurse2 yang in charge mama tanya.. kak besar nye perut akak.. kak.. kembar ke? ehehheeh mmg perut sy besor kali ni..
ada la dlm 15 min bt CTG... waaa adek sgt aktif benjol sana sini... gerak je dia.. bila dia gerak mesin tak leh baca heart beat dia.. mesin tu plak baru.. so mama leh tgk baca digital dia jantung n contraction... mama org no 2 la pakai mesin baru ni kate nurse tu.hehehe.. dia pun cam terkial2 nk guna..


ni bacaan CTG, doc baca dr graf jugak la.. doc ckp ok.. ur baby aktif.. no problem.. bole pulang kerumah,,



8 comments:

chugie said...

wah.. dh 40th week, tp baby x mo kuar lg ye.. sonok tinggal dlm perut mama nye kot!

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

kita lak xcited nk tau bila deliver heheh..bby syok dok dlm perut yea...

Fadzillah Kamarudin said...

take care...

Ya ALya said...

cepat baby kuar...tak sabar deliver bila ni....kalu deliver 17/12 sama la anniversarry auntie ya tau.....heheheheh

Huda said...

adik amir silala kuar cepat..sian mama tertunggu2 :)

Faryza said...

auntie yaa..leh sambut skali kan.. leh dpt\ hadiah dr auntie yaa..'

Elin said...

wee..da 40 weeks lum bersalin...saya dulu ngam2 40 mggu e check up..tak sakit ape..tetiba doc kata da bukak 3cm...tgh tak sakit plak tu...huhu. kakak saya alhamdulillah..selamat bersalin.Saya doakan awak senang n cepat bersalin k, sure abg die tak sabar nk jumpe adik.

kakyong said...

dah bersalin ke belum ni... ?

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::