Wednesday, November 3, 2010
Home » ::Check up Adek 34 weeks::

::Check up Adek 34 weeks::

Salam.

laaa dh nk basi dah pun. lambat laa mama ni nak update.
Sabtu lepas mama gie Azzahrah..amir pun ikut. lambat plak tu sampai dh kul 9 lebih.org penuh dlm klinik ONG tu.geram je ngn daddy..hohohoho
gie kaunter nurse tu ckp akak no 17, akak gie la kuar makan or jalan2 dulu lambat lagi ni dlm kul 12 camtu. perghhh kira sendiri laa berapa jam nk tunggu ngn amir lagi kan..sure dia suka lari2 dlm tu.masuk kejap pun dia dh ada kawan bagi cube puzzle kat dia.heheeh
so call daddy tak yah cari parking ambik je mama kita gie makan dulu kat kopitiam.saje mkn lama lengah2...nk gie mana plak kan malas la..tp sure laa berat naik kan masa timbang sbb lps makan.ohohoho habis mkn awl lagi jejalan amir singgah farmasi..mama saje dok lama dlm tu amir plak syok main raga kecik nk shopping ape ntah. mama plak baca tentang vitamin yg sesuai untuk amir. last2 beli yang ni


Ok amir pandai isap tak telan pun..good boy.
pastu baru gie blk klinik masa tu dh org ke 13.ok la jap je kan nk jumpa doc dh.tp amir biasa la buat lawatan kat klinik tu.. suka plak nurse tu ngn dia siap bagi biskut. amir good boy cuma dia kuat berjalan je la tak meragam ape pun.
pastu mama timbang, ambik bp n urine test.. bp sampai error ahhaah beli baru laa mesin tu.keekke

timbang teng..teng.teng.... 68kg ???? 3 kg naik dr last month..patuh rasa berat je badan ni.mkn tak pun byk.cam tak caya je. dh laa timang manual kan.tp doc tak ckp ape pun...ok laa kot kan.huhuhu habis mama timbang amir pulak yg main timbang tu.lalalala

dlm kul 11.40 masuk jumpa dr noraini. tenang je tgk muka dia... borak2 ape problem ape ke..smua kan.. doc ckp mama selulu sakit menekan kat bawah sbb banyak keputihan siap dpt ubat keputihan n antibiotic..psstt...baru igt tgh telan antibiotic ni.hahaha
hari ini dh rasa ok skit keputihan dh kurang alhamdulilah.. sakit pun kurang dah.
masa ditunggu2 nk tgk progress adek..amir pun nk tgk adek..laalalala
doc pegang2 dulu... "alhamdulilah.. in good position dh masuk ni.."
haaaa????
scan plak tgk kepala adek dekat bawah tak ubah dah.. dh engage dh...

nampak tu kepala adek aje.muka dah sorok...


ni dari babycenter.

daddy tanya ada kemungkinan ke adek lari cam amir dulu. "insyaAllah tak, dia dh masuk tak nampak dah muka dia ni...dlm 1 % je kemungkin akan jadi macam amir".
tapi seingat mama masa 34wk amir pun dh engage juga.tak tau laa kan.harap2 betul la ape doc jangka. berat adek dah 2.2kg due still sama 12.12.2010. berat adek selari ngn due.good.
"insyaAllah u pun sihat tak ada apa masalah...tak yah pikir ape sangat. tunggu sakit je nnt.datang blk lg 2 minggu...ehh 3 minggu lagi laa...klu ada ape2 sakit baru dtg ye."
yakin sungguh doc menyakinkan mama yang mama leh normal.. itu laa doa mama tiap hari tiap solat.dekat scar pun tak sakit...setengah org sakit...doc akan suggest operation klu kita sakit..sbb takut pecah nnat.harap2 tak de ape2 laa ye..amin..amin....amin..
ape respond amir tgk adek.. uhhuuh selalu ckp adek akan tgk perut mama..bila ckp sayang adek , amir akan peluk perut n cium perut mama sweet je. so bila daddy ckp tgk adek dlm monitor amir cam blur kejap..pastu dia tegur2 huuuuu ape dia ckp pun tak tau la..hehehe
semlm dh bole sebut thank you...
borak ngn doc pasal susu amir... doc ckp amir inborn ..."Cow's milk allergy ".emm nnt mama review pasal ni. amir buka "lactose intolerance". beza ye...
perghhh inborn emm sampai besar laa amir oiiii....

ps: anak mama , amir happy 16 month today....dh besor dh anak aku.ekekeke

4 comments:

Sricahaya said...

semoga semuanya selamat dan dipermudahkan segalanya..

Faryza said...

Terimakasih... amin...

mekchu said...

wahh.. dah nak due.. mesti sweet je kan bila anak sulung tau yg dia akan dpt adik.. berdoa agar mekchu pun dpt alami detik2 itu

Faryza said...

tu laaa baca entry mekcu cam dh rindu n boncit je kasi adek kat najmi cepat.hehehe dh besdar dh tu ...
mmg sweet...hope baby dh kuar nnt dia pandai bawak diri..tak kacau adek.hohoho

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::