Tuesday, November 23, 2010
Home » ::Check up Adek 37 weeks::

::Check up Adek 37 weeks::

Salam... smlm kurang sihat tak update pun kat blog ni, sedih tgk uv nye.huuhuh
sori en nuff....terima kasih tambah kan BE sy... hari ini saya kembali jangan risau ye en nuff..


Sabtu lepas ke az zahrah, dr noraini masih bercuti raya haji, diganti dengan dr adzlina dari hospital kajang. aku sampai 8.35pg kira awl laa tu tp dpt no 9 perghhh lambat laa juga. 8.30 br dpt no.sabtu ni aku nk gie terconggok kul 8pg depan az zahrah tu tgk dpt no berapa.huhuhu Johan siap ckp "diorg ni buat khemah ke kat sini."huhuuh

Sarapan dah.. ok kot tunggu je laa... perghh mmg lama dr adzlina ni mmg friendly habis.. byk penerangan dia. johan yg selalu bertanya pun sampai tak da soalan sbb doc tu dh citer smua dia ckp.heheheh

then nurse panggil utk check up BP n berat. Bp ok normal lega... psstt byk makan daging kan risau gak. berat????? pergghhh seperti dijangkakan berat mama dah 70 KG!!!!! last check up 68kg. ok kot kan.. mmg rasa badan ni sgt berat.. tambah2 kat bahagian bawah dan atas mmg dh kosong ringgan sampai leh masuk angin laa...

duduk plak dekat kerusi yg sangat relax.. johan siap tido berdengkur2...perghh syok nye.. aku yg tak selesa sangat.. perut mengeras sangat2 sampai mengah laa... muka pun cam org sakit..pastu bila pandang kiri rupa nye ada acik tu tgh tgk aku laa...malu beb.. pastu dia ckp guna bahasa tanggan n gerak mulut... "adik dah nak bersalin ke? sakit ke?" huahauahuahau aku jawab ngn geleng n senyum je. nk kejut johan sian plak tgh syok tido. utk hilang kan rasa sakit.. aku jejalan dlm klinik tu.pastu ada kerusi sandar kat dinding aku gie duduk situ lega beb.. sambil baca majalah. dekat ngn bilik nurse kat situ. pastu sempat laa tny nurse " nurse dh no berapa?" , " no 5 sekarang lagi 4 no baru puan" mak aiii lambat lagi. gie kat johan ajak dia turun gie manjaku.. set jam kul 11.30 dtg blk bajet 1 org dlm 25min...

11.20 pg aku dtg blk tny nurse kate nye lepas ni no akak..perghh betul bajet aku.uhuhuh pastu dtg acik bidan kat aku.. " nape puan sakit ke? dah nk bersalin ke senget2 dah ni" ...wahahaha tgk ni tahap mak bidan ok..."tak laa mengah je".. "bila due ?" ." 12.12"..."." lambat lagi, tapi tgk perut besar n dh turun sangat mcm tak lama dh ni...." wahahahaha kali ni mmg aku ye..kann je .. sbb mmg rasa perut ni dh kebawah

masuk jumpa doc yg cun n friendly tu. 1st time kan mcm2 la dia tny.. pastu dia citer cam ne sakit nk bersalin mcm ne nk kira contraction smua laa..bagai2... lama gak laa. pastu scan time.." sambil scan ni saya citer risiko bersalin operation n normal ye" kate doc.. memula dia rasa kepala adek.."emmm alhamdulilah dah masuk laluan ni..saya goyang pun dh tak gerak dah ni..mmg dh bawah sangat dh." telan air liur je makcik ekkeke... skrang dh 37 minggu klu bersalin pun doc tak kesah sbb umur matang baby ialah 36 minggu. pastu doc ukur kepala kaki tangan jantung.. alhamdulilah jantung adek active.. air ketuban pun byk uri duduk elok kat atas. berat adek baru 2.5kg.... emm ok laa kn..just nice. agak nye berat mama yg naik berganda2 tu gie ke mana entah.. kaki pun tak bengkak.. skrang ni cuma rasa berat kat bawah n kanan perut. sbb tulang belakang dia kat kanan.klu rasa tangan n kaki dekat sebelah kiri je. doc pesan if ada ape2 tanda or contraction 5 min dtg je hospital. ok next week dtg lagi utk check up 38 wk bersama dr noraini.

arghhh dh jom blk.. ehh tak habis lagi dlm lif plak ada nurse...." akak nk warded ke? dh turun tanda ke? dah buka berapa dah?" perghh best betul soalan dia.. " blum lagi pergi check up je. " "due bila kak?" " due 12.12"...." ohhh lambat lagi" aku jawab ngn senyuman je....



1 comment:

Huda said...

x lame dah tu..hehe..sabar2..

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::