Wednesday, November 24, 2010
Home » ::Roti Canai D' Bukit ::

::Roti Canai D' Bukit ::

***********************Enrty ke 100 *******************

Ehhh orang lain dah beribu... aku baru 100.. tak pe.. banggang ngn diri sendiri :P tak kesah laa org nk cakap ape...

Sabtu lepas.. sebelum sampai az zahrah masa tu kul 8.10 pagi.. awal lagi.. nombor kul 8.30 pg
so kita singgah breakfast dulu. citer nye.. tiap kali gie sana.. lalu kat bangi ada banyak kereta lepas yunkies hut pepagi je tau.. masa blk kul 11 lebih or 12 dh tak da dh. kali kedua lalu tgk byk kereta atas bukit.. emmm kali ni lalu nk try naik ada ape kat atas tu.. rupa nye ada kedai utk sarapan pagi Roti Canai D' Bukit.
buka hari selasa - ahad, dari pagi sampai 10 pagi kot.. ni lupa tgk. click pic untuk tahu lebih lanjut.

Roti canai dia mmg sedap laa terbaekk!!!! big thumb ... mmg ramai yg order roti canai.. sedap lembut kat dlm garing kat luar..wangi planta gitu..


ada 3 org untuk tebar roti canai.
psstt.. pic kurang baik pakai hp je

cepat plak tu service nye. aku tgk ramai org takut lambat.. tp kejap je dh dpt ape kita order.
ada gak menu lain.
Soto, lontong, otak2 , tauhu bakar, mee kuah dan macam2 lagi serta kuih muih talam la.. seri muka la..


aku order roti canai + kari daging kambing + air neslo ais.


johan order soto ayam + kopi ais..
semua rm 11.50... ok laa kan..

kedai dia cam ala2 kedai kampung je gerai2 gitu.. mmg rasa cam ada kat kampung la..
tp pelangan yg datang bwk kereta power2 beb.. honda laa.. yang blk dr joging datang situ.

so klu ada singgah ke bangi nk tukar selera.. asyik gie mamak je kan.. ape kate kita gie kedai melayu ni.. serious sedap.


6 comments:

axelida said...

eh eh kalu faryza pegi hari ahad mesti terserempak ngan lida.. tapi ada kenangan pahit masa pegi hari ahad tu.. huwaaaaaaa

cemin keta kena pecah masa paking kat situ... sebab sendiri salah pegi tinggalkan handbag dlm keta... huwaaaa

so len kali pegi hati2 yer

Faryza said...

ehhh yeker?? tak rezeki kan.. klu jumpa tegur laa ye.. lorrr parking kat bawah ke?kat atas?

as cHubby said...

ari2 lalu bangi asyik pandang jek kedai neh..xdpt nak jejak kaki coz ari2 pun bnyak kete...sdap ekk???haruss cuba neh...ekeke... ;)

Faryza said...

ha ah..sedap... tp hati2 dimana pun kita leh kena cam lida tu kan.. bukan salah kedai.. parking atas lagi selamat depan mata.kan.

axelida said...

faryza,

hubby paking kat atas.. tp bkn dpn kedai.. kat rumah org atas tu.. mmg sunyi pon situ... dah x der rezeki kan? huwaaaaaa

haah bkn salah kedai pon... cuma kena hati2 jerlah...

org mmg ramai tp kalu nak mkn roti canai buatan melayu rasanya kat situ jer yg terbaekkk.. hehe

Faryza said...

Ha ah kan dh mmg ajal...emm klu gie tempat lain pun nk kena, kena gak kan.
ha ah betul roti canai melayu terbaek...

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::