Monday, November 8, 2010
Home » ::Sakit pinggang dan tidak selesa::

::Sakit pinggang dan tidak selesa::

salam..

Ya Allah, sakit nye pinggang ni.... smlm sangat tak da mood. sakit pinggang n ari2.. rasa cam baby menekan2 kat bawah. kekadang duduk bila baby mengeras..sakit... bila bangun berjalan baru lega. yalaa kita duduk kan pastu baby duk tekan2 tak selesa la.bila berdiri dia tekan pun tak rasa sgt la. aduhaiiii ini ye rupa nye rasa sakit pinggang n baby tekan2 kat bawah???
uhuuhu

serious la masa amir dulu mama mana pernah rasa benda2 cam ni. rasa sakit n lenguh kaki kiri je. sbb dia duk tekan kat situ. amir kan lalu kot shortcut.... huhuhu salah pintu laa sayang.
contraction pun mama tak pandai kira tau masa amir dulu...
emmmmm.. smlm adek kerap mengeras dan gerak slow2 je.. byk kali tapi tak laju cam selalu.
mungkin dia dh penuh kot dlm perut mama. perut ni pun mcm nk pecah je.hehehe
berapa kali minta daddy sapu kan minyak n urut2 kat pinggang n belakang sangat la tak selesa.
pastu daddy ckp mlm td mama tido berdengkur n mengeluh aje. dlm kereta td pagi nk dtg keja mama tido pun asik mengeluh je....
rasa nak je gie klinik pinjam doc nye ultra sound..leh tak doc?hahaha cam pandai pakai.ekkekekek
skrang rasa ok skit.. lepas dh buang air besar n sarapan... harap2 ok laaa....
ada sesapa nk kasi advise sakit 2-3 week before bersalin??? sila kan..mama sanggat mengalu- alukan. walaupun anak ke 2, tp ni baru saya rasa cam org lain ye.....alhamdulilah.. tuhan maha Penyayang kan...
harap2 tak da la bersalin this week. klu nk awal gak tunggu raya haji ke.. sian opah baru je blk kampung.nnt kena dtg blk.
skrang 35 minggu.. amir lahir dulu 36 minggu. so mama harap adek leh tahan 37-38 minggu br lahir..leh kan adek.ehhehe..love u adek.. adek guna laluan biasa je laa tak yah laa guna shortcut cam abang amir ok....
"Kita merangcang tuhan yang menentukan segala nye...Allah lebih mengetahui ape yang terjadi dlm rahim ". lain2 kita berserah je laa pada Nya kan.

4 comments:

Huda said...

adik kuar raya haji ok :) mcm aku cakapla kan..tp tiap org alami perkara yg berbeza2 n x same..mudah2 an dapatla ko bersalin normal, amin..doa bnyk2 k.

Faryza said...

Amin... masin laa mulut umi huda...heheh adek drg tu umi huda ckp ape.ekkkeke

*azni* said...

insyaallah..semoga selamat ibu dan baby...

Faryza said...

tq azni... amin...

Blog Widget by LinkWithin

::Mama jadi penaja contest::